Share

Premierul Dacian Cioloş a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a persoanelor cu disabilităţi, în care afirmă că respectarea demnităţii umane şi a egalităţii de şanse cade atât în responsabilitatea statului, cât şi a societăţii.

”Am marcat azi Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități, semeni ai noștri care au nevoie nu doar de atenție și oportunități pentru a reuși să își stabilească singuri prioritățile și modul în care să le urmeze, ci de integrare reală în comunitate.

Respectarea demnității umane și a egalității de șanse pentru persoanele cu dizabilități este, în egală măsură, responsabilitatea autorităților și a societății. Susținerea financiară și serviciile sociale dedicate nu sunt suficiente, câtă vreme nu li se asigură acces real și egalitate de șanse la integrarea socială, profesională, culturală.

Ține de normalitate să facem tot ce depinde de noi, fie că vorbim de instituții, de persoane sau de comunitate, să conectăm persoanele cu dizabilități la oportunități care să le aducă în mijlocul societății. Este dreptul lor și responsabilitatea noastră să le asigurăm o viață decentă, să le respectăm drepturile prin implicare activă, să ne oferim bucurii unii altora” a scris pe facebookul său Dacian Ciolos

Citeste si   APIA reamintește FERMIERILOR că data limită de depunere a CERERILOR în cadrul Măsurii 21

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ