Share

Părintele Constantin Necula îi roagă pe oameni ”să stea acasă nu din frică de moarte, ci din iubire pentru viaţă”

Preotul sibian a declarat că o situaţie de criză aduce de la sine măsuri de criză, astfel că multe decizii erau inevitabile”. 

Preotul consideră că în acest moment cea mai importantă rugăciune este cea de pocăinţă: ”În contextul acesta al Covid-ului 19 am început, sper, să ne punem întrebări şi asupra greşelilor noastre. Ca oameni şi ca sistem. Se văd fisurile şi ruperile din rezistenţa acestora. Vedem că nu banii sunt problema, ci gestionarea lor. Că nu diplomele sunt problema, ci caracterele pe care se afişează ştiinţa dobândită”.

Părintele Necula: “Paştile sunt despre Hristos, dar şi despre familie”

“Ceea ce înseamnă mereu şi mereu: Învierea Domnului Hristos! Biruirea morţii acesteia de care ne temem mai mult decât orice. Biruinţa împotriva comodităţii noastre neroditoare. Învierea de anul acesta are cu sine şi conotaţia unui post dublat de carantină. Un soi de sihăstrie împreună cu aceia pe care-i iubim şi ne sunt familie.

Citeste si   Vaccinarea ANTI-COVID19 – un pas spre NORMALITATE! Viorel SCPRICARIU: ”UMF Iași s-a implicat, în lupta ÎMPOTRIVA virusului SARS-CoV-2

Cred, personal, că aici a fost restartarea responsabilităţii noastre. Reasumarea familiei. Inclusiv prin asumarea distanţei sociale, pentru protejarea celor mai în vârstă. Cu alte cuvinte şi Paştile acesta este despre Hristos şi despre familie”, a mai declarat părintele Constantin NECULA.

Îndemn către credincioşi: ”Rămâneţi în case. Nu din frica morţii, ci din iubire pentru viaţă”

Îi rog să rămână în case. Nu din frica morţii, ci pentru că-şi iubesc viaţa. Îndrăznesc să cred că îşi iubesc Biserica. Pentru a nu fi prilej de scandal şi sminteală celor care nu cred în civismul Ortodoxiei. Pentru că-şi iubesc părinţii, familia şi Patriarhul, pe arhierei şi preoţii parohi, pentru că-şi iubesc rădăcina străbună a bunului simţ.

Nu din ameninţări se schimbă mentalităţi sociale, ci din educaţie. De aceea, primiţi, vă rog, cuvânt bun. De sănătate şi pace. Iar celor pentru care Paştile e doar o altă zi din calendar vă doresc o zi bună. Cu frumuseţi pe suflet şi pace în gând”, a mai declarat părintele Constantin NECULA.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ