Share

Asociaţia “ART-Meşteşugurile Prutului”- Iaşi, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași organizează a IX-a ediţie a manifestării cultural-interactive „Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova”, ce se va desfăşura în perioada 04 – 06 brumar 2016, pe Pietonalul „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, Iaşi.

Vor fi prezenţi peste 40 meşteri populari, atât din Moldova de pe ambele maluri ale Prutului, cât şi din alte zone etnografice ale ţării. Organizat pe durata a trei zile, evenimentul promovează valorile perene ale culturii tradiţionale româneşti, cu precădere din Moldova și Republica Moldova, dar și transmiterea acestora către tânăra generație.

Programul manifestărilor va cuprinde expunere cu vânzare de obiecte meşteşugăreşti autentice ale meşterilor populari veniţi la Iasi din Moldova.

Dar si din alte zonele etnografice ale tari, precum si din Republica Moldova. Ateliere de creație interactivă de olărit, pictură icoane, cioplitură lemn, impletituri din fibre vegetale, ţesături, ateliere demonstrative destinate copiilor, dar şi adulţilor.


Vor fi prezenți elevii premianți de la taberele și atelierele de creație populară desfășurate de asociația noastră prin programe educaționale și proiecte cu școli și ONG-uri.
Organizatorii doresc să realizeze pentru 3 zile, o atmosferă de lucru şi de comunicare între generații pe domeniul meşteşugurilor traditionale românești!


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ