Metode diverse de plată pentru activitățile specifice Serviciului de Stare Civilă, respectiv Serviciului de Evidență a Persoanelor

În anul 2019, Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP)  Iași  pune la dispoziția cetățenilor metode diverse de plată pentru activitățile specifice Serviciului de Stare Civilă, respectiv Serviciului de Evidență a Persoanelor.

„Vorbim aici de plata prin numerar posibilă în incinta sediilor noastre (la Iulius Mall-Serviciul de Evidenţă a Persoanelor şi la Casa Căsătoriilor), pe platforma ghişeul.ro, fără comision, pe baza unui card bancar. În plus, din luna mai a anului 2018, există posibilitatea de plată a servicilor prin SMS la numărul scurt 7530. Anul trecut am înregistrat 1.010 plăţi prin SMS şi 570 pe ghişeul.ro”, a precizat directorul executiv al DLEP Iași, Marius Bodoga.

La Serviciul de Stare Civilă, taxele sunt următoarele: procesare dosar (eliberare duplicat/Anexa 24/Anexa 9/alte dovezi, etc.): 12 lei, oficiere căsătorie în ziua de sâmbătă: 98 lei, oficiere căsătorie în ziua de duminică: 258 lei, divorț pe cale administrativă: 507 lei, taxă oficiere căsătorie în afara sediului Serviciului de Stare Civilă pentru persoanele cu vârsta până la 30 de ani și care sunt la prima căsătorie: 507 lei, taxă oficiere căsătorie în afara sediului Serviciului de Stare Civilă: 1013 lei.

La Serviciul de Evidență a Persoanelor, taxele sunt următoarele: c/v carte de identitate: 7 lei, c/v carte de identitate provizorie: 1 leu, c/v furnizare date: 1 leu.

Lista completă a casieriilor unde se pot achita taxele DLEP, poate fi consultată aici:

https://www.dlep-iasi.ro/comunicate-de-presa/taxe-dlep-2019–cele-mai-variate-metode-de-plata–492.html

LĂSAȚI UN MESAJ