Share

Astăzi, în cadrul rubricii ”Interviul Săptămânii” o avem alături de noi pe Mihaela TUDOSE, muzeograf al Muzeului Memorial „Mihail Kogălniceanu” din Iași.

Rep: Care este situația actuală a muzeului? Cum a fost perioada de pandemie?

M.T: A fost destul de complicat ca pentru majoritatea instituțiilor de cultură. Evident că și pentru noi numărul de vizitatori a scăzut dar ne-am redeschis porțile, funcționăm după programul normal de marți până sâmbătă inclusive cu program de vizitare începând cu orele 10:00 și până la 16:30 când se poate achiziționa ultimul bilet. De la ora 12:30 la 13:00 avem o pauză pentru igienizarea spațiului interior.

Așteptăm în continuare vizitatori. Am avut vizitatori în special acum că e perioada concediilor dar nu la fel de mulți dacă comparăm cu aceeași perioadă din anii trecuți.

Citeste si   (P) Bogdan COJOCARU: ”Minciunile PNL au atins apogeul: TURCAN şi BOLOȘ au fost trimişi la IAȘI să ne amăgească pe subiectul cu AUTOSTRADA”

Rep: Toată această scădere bruscă a dus la pierderi pentru muzeu?

M.T: Da pentru că vindem mai puține bilete și este evident faptul că există o scădere din acest punct de vedere, sigur că suntem afectați. Activitatea tuturor muzeelor depinde de fluxul de vizitatori.

Rep:  Ați desfășurat activități în mediul online și dacă da, cum s-au desfășurat acestea?

M.T: Noi nu am fost în această situație dar avem în plan să organizăm o expoziție până la finalul acestui an. Vom vedea cum va evolua situația și în ce măsură vom organiza acest vernisaj.

Rep: Ce părere aveți despre măsurile luate de autorități la nivel cultural și cum considerați că va fi perioada următoare?

Citeste si   Vezi cine sunt noii PREȘEDINȚII ai comisiilor de SPECIALITATE din cadrul Primăriei Municipiului IAȘI

M.T: Perioada următoare cred că va fi pentru noi la fel ca și pentru celelalte instituții de cultură. Noi oricum vom avea program, suntem în continuare aici iar muzeul este deschis în continuare pentru public cu restricțiile impuse de autorități. Nu avem voie să organizăm evenimente, nu putem face ghidaj la fel de des cum se întâmpla până acum.

Avem niște reguli impuse de situația aceasta specială pe care le-am înțeles și cu siguranță le aplicăm pentru că înțelegem că este o necesitate ca ele să fie respectate. Sunt măsuri de protecție și pentru personalul muzeului și bineînțeles pentru vizitatori.

Citeste si   ANUNȚUL făcut de Klaus IOHANNIS: ”PIEȚELE se vor REDESCHIDE la sfârșitul acestei SĂPTĂMÂNI”

 Suntem un muzeu ce are câteva camera, nu avem un circuit de vizitare foarte complex așa că ne-a fost foarte ușor să ne adaptăm acestor măsuri. Putem să gestionăm corect fluxul de vizitare fără să avem probleme de niciun fel.

Rep: Aveți un mesaj pentru colegii dumneavoastră, dar și pentru persoanele care vor citi acest material?

M.T: Îi așteptăm pe toți cei care doresc să ne viziteze iar colegilor din mediul cultural le urez mult succes și multă răbdare și putere să găsim cele mai bune soluții încât să depășim această situație dificilă pe care nimeni nu și-a dorit-o .


Share

LĂSAȚI UN MESAJ