Share

O noua acuzatie de instigare la viol pe numele unui influencer

Mihai Bendeac e pus la zid alături de vloggerii Alexandru Bălan, cunoscut drept „COLO” şi Zmenta, după ce acesta a postat in 2015, în care actorul rade pe seama Ana Mariei Mocanu, Asistenta TV, dupa ce fata zis ca a fost violată în perioada liceului, revenit in atentia publica.

Dupa ce vloggerul Alexandru „Colo” Balan a fost arestat pentru instigare la violenta asupra minorelor, alte cazuri au inceput sa apara la lumina. ZMENTA Mihai, un cunoscut vlogger prin anul 2016, a fost si el acuzat de opinia publica pentru acelasi lucru. Acesta postase un videoclip despre „minorele care merita sa fie violate”.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „VISUL unui popor a fost ÎMPLINIT în urmă cu mai bine de un SECOL.”

 Filmuletul a strans peste 2 milioane de vizualizari

Dupa cele 2 cazuri, cunoscutul actor, Mihai BENDEAC, este pus si acesta la zid. In 2015 acesta a postat un filmulet pe o retea de socializare in care citea un articol in care asistenta Tv, Ana Mocanu, povestea ca a fost violata. Actorul pune la îndoială veridicitatea declaraţiilor  fostei asistente TV şi afirma că ar fi primit „o sumă de bani“ în schimbul „violului“.

Dupa acest filmulet, a fost pornita o petitie impotriva acestuia.

„Am dat astăzi peste un filmuleţ postat de Mihai Bendeac pe pagina lui de Facebook, în care râde copios de… viol. În România, conform studiilor UE, între 25 şi 45% dintre români cred că violul poate fi justificat. Inclusiv femei, chiar mai multe decât bărbaţi. În timp ce 18% consideră că femeile tind să inventeze sau să exagereze cu plângerile de viol. Şi nu e de mirare, când pe posturile de televiziune şi pe internet există formatori de opinie ca Mihai Bendeac. Nu ştiu cine este Ana Maria Mocanu şi nu interesele ei vreau să fie în mod special apărate. Ci ale noastre, ale tuturor. Să iei în derâdere un viol, consecinţele pe care le poate avea asupra psihicului, să denigrezi în aşa hal o fiinţă umană este inacceptabil. Şi când ai public şi ascultători, printre care şi copii, adolescenţi, cărora să le insufli falsa premisă că femeile şi-o caută, să le dai o justificare a unui act de violenţă este mai mult decât greşit. Mai mult decât imoral. Când printre ascultătorii tăi se numără şi repondenţii studiului, care deja au o părere formată, şi tu, Mihai Bendeac, le-o validezi din poziţia ta de «om de televiziune» sau de «formator de opinie», să nu ne mirăm că atât nivelul violenţei va creşte, cât şi numărul celor care o consideră justificată“, puetm citi în petiţie.

Citeste si   CRĂCIUNUL și Revelionul în condiții de PANDEMIE la IAȘI: ”Măcar în cerc RESTRÂNS să putem sărbători Crăciunul”

Actorul a declarat ca va comenta acuzatia pe retelele sale de socializare.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ