Share

În data de 24 septembrie 2020, Mihai CHIRICA și Costel ALEXE au avut o conferință de presă. Reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” i-au adresat o întrebare lui Mihai Chirica:

”Ce ați fi spus în 2016 dacă ați fi știut că peste 4 ani veți candida din partea PNL?”

Mihai Chirica, evident, și-a demonstrat talentele de orator politic. A înfierat, ”cu mânie proletară”, PSD, partidul în care a petrecut ani de zile în funcții esențiale pentru Iași. A afirmat cu subiect și predicat că PSD este un partid de comuniști, care fie va trebui să dispară, fie va trebui să se reformeze într-o perioadă care ar putea dura ani de zile.

Mihai Chirica s-a considerat ca ”făcând parte din generația tânără pătrunsă de idealul Revoluției din 1918” a început să expună idei despre ”moartea inutilă” a tinerilor jertfiți la Revoluția din 1989 (a spus că acei tineri au murit degeaba, pentru că li s-a furat idealul), pentru ca, pe ruinele PCR să apară un partid, adică PSD partid care ”nu îi cuprindea pe progresiștii din PCR (minutul 15) ci pe securiștii și profitorii din PCR”, cu ”Iliescu, Năstase, Solcanu (politician ieșean), Oprișan, Hrebenciuc” în frunte, ”au distrus totul în jurul lor”.

Mihai CHIRICA a spus că nu partidele de dreapta

au distrus țara

Evident, pe Mihai Chirica nu-l poate crede nimeni. El însuși a fost creația unui lider de top al PSD Iași, Constantin Simirad, prieten apropiat al lui Ion Iliescu. Mihai Chirica nu a spus o vorbă despre alianța PSD cu PNL din 2012, USL, de traseismul politic al primarilor PSD, ca și el la PNL, al parlamentarilor PSD la PNL, din ultimii 30 de ani.

Citeste si   100% TU DECIZI! Viorica Dăncilă - trecutul neștiut al doamnei care se visa șef de stat

Mihai Chirica a reluat ideea Centenarului, că în 1920, la Iași era un primar liberal și că acum Iașul va trebui să o ia de la capăt.

Ce se poate înțelege din spusele plimbate de-a lungul și de-a latul de Mihai Chirica?

Se înțelege un lucru care nu este admisibil unui lider politic. Evident, un partid ca PSD, așa ”comunist-neprogresist” cum este (oare comuniștii progresiști or fi la PNL?) are un electorat, un electorat care, la alegeri, a făcut ca PSD să conducă țara cam 20 de ani din cele trei decenii trecute din 1989. Tot acel electorat a făcut ca PSD să conducă orașe mari, județe, neîntrerupt 30 de ani, în diverse combinații politice.

Astăzi, Mihai Chirica, în mod logic a spus că electoratul PSD este ”comunist și neprogresist” de vreme ce PSD este un astfel de partid. Acest electorat ” comunist și neprogresist” l-a votat și pe el ca să devină viceprimar apoi primar în Iași.

Înțelegem, grație logicii, că Mihai Chirica a spus astăzi că nu vrea voturile electoratului social-democrat, pe care-l consideră comunist. Mai exact, nu mai vrea voturile care l-au adus în fotoliul de la Palatul Roznovanu.

Citeste si   Acuzații GRAVE ale Primarului CHIRICA. Cine sunt PERSONAJELE vizate?

Pentru un om politic, discursul este totul. Un om politic trebuie să atace un partid, fără a-i jigni electoratul. Indirect, Mihai Chirica a dat vina pe partid, pe electorat, ceea ce în campania electorală nu i-ar cădea prea bine.

Probabil, Mihai Chirica speră să aibă voturile de la ceilalți candidați de pe partea dreaptă a politicii, la aceste alegeri, care se desfășoară într-un singur tur de scrutin, grație alianței dintre ”speranțele de la PNL” și ”comuniștii neprogresiști de la PSD”. Pratic, el a devenit primar, în 2016, exact pe baza legislației elaborate de USL .

Prima întrebare adresată de reporterii ziarului „Bună Dimineața Iași” a fost:Ce ați fi spus în 2016 dacă ați fi știut că peste 4 ani veți candida din partea PNL?”. În urma întrebării, edilul Mihai Chirica a declarat:

”Cred că n-ar fi fost neapărat imposibil și vă voi spune de ce. Mereu am avut o viziune mai aparte față de tot ce vedeam acolo. Dorința mea a fost să se transforme Partidul Social Democrat într-un partid democratic ceea ce nu s-a putut pentru că ei n-au făcut altceva decât să mă elimine imediat când au văzut că am altă viziune despre politică în România și despre dreptul legitim al românilor de a trăi mai bine.

Evident a fost o ultimă încercare de a găsi o soluție pentru un partid care se denumea partid de stânga dar care nu este partid de stânga. Este un partid socialist care provine de pe o structură a fostei protipendade comuniste și care în cele din urmă a fost alungat chiar de însăși structurile internaționale ale socialiștilor. Vă arată foarte clar că el nu este nicăieri deci nu este nici în dreapta, nici în stânga, nici în democrație.

Pericolul cel mai mare pe care l-a făcut în Parlamentul României este că a pus la îndoială democrația. Pentru că a utilizat într-un mod abuziv de o instituție democratică cum este Parlamentul României dând legi împotriva statului român. Și nimeni nu acuză dreptul legitim al pensionarilor de a avea pensii mai mari dar spune-le adevărul”

Reprezentanții cotidianului „Bună Dimineața Iași” l-au mai întrebat pe edilul Mihai Chirica dacă nu-l încearcă o stare ciudată sau stranie când ține această conferință în sediul PNL. Răspunsul grosolan al candidatului liberal ne-a surprins. Mihai Chirica, enervat de această  întrebare a declarat:

Citeste si   MISIUNI și SANCȚIUNI de ordine PUBLICĂ în județul IAȘI

„Haideți, domnișoară, știți foarte bine că la „Bună Ziua Iași” este fost KGB”

Fără a da mai multe explicații Mihai Chirica a răspuns în continuare altor reprezentanți din presa ieșeană ignorând complet a doua întrebare a reporterilor ziarului „Bună Dimineața Iași”.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ