Share

Întrebat de ziarul România Liberă de ce a STOPAT finanțarea echipei de fotbal CSM Iași, Mihai CHIRICA a refuzat să ofere o explicație

O situație absurdă se petrece la CSM Iași (locul 1 în grupa de retrogradare).

Președintele executiv, Florin Prunea, a anunțat că jucătorii sunt neplătiți de patru luni, după ce primăria nu a mai finanțat echipa. Problemele la echipă au apărut în vara trecută. Fostul edil, Gheorghe Nichita, alimenta conturile echipei cu bani de la bugetul local.

Nichita a refuzat să facă publice sumele pe care le direcționa spre echipă. Printre puținele cifre avansate, de-a lungul vremii, a fost suma de 6,5 milioane de lei, alocată în 2013 de la bugetul local, sursa fiind ziarul “Capital”.

Jucătorii știau să își arate recunoștința, iar atunci când Nechita a avut probleme cu justiția l-au vizitat, acasă, în echipă completă.


CITEȘTE ȘI …

AVERTIZARE meteorologică! Cod Galben în judeţul IAȘI


Noul edil, Mihai Chirica, a stopat finanțarea, dar nu dorește să își asume public acest lucru. Foarte vocal altfel, el a refuzat să explice pentru RL acest aspect, potrivit romanialibera.ro.

Deși statisticile prezentate sunt corecte totuși subiectul rămâne unul sensibil

Aceeași ziariști de RL, apreciază că ieșenii sunt indiferenți la performanțele echipei de fotbal, media de spectatori la jocurile de acasă fiind de 1.781, deși capacitatea stadionului este de șase ori mai mare.

Evident că în discuție nu intră doar cei aproximativ 2000 de spectatori constanți pe care clubul din Copou îi are.

Părerile pe acest subiect sunt extrem de vehemente. În timp ce o minoritate activă se pronunță ferm pe continuarea finanțării din bugetul local a echipei de fotbal, majoritatea pasivă consideră că ar fi eficientă finanțarea din surse private.

Deocamdată, finanțatorul, în cazul de față Primăria Municipiului Iași refuză să ofere orice fel de detalii cu privire la situația echipei de fotbal CMS Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ