Share

Primarul de IAȘI nu mai suportă critica! 

Ușor iritabil când vine vorba despre subiectele de presă care evidențiază derapajele activității conducerii primăriei și a regiilor subordonate acesteia, Chirica a început să se stropșească la jurnaliștii ieșeni. În obrăznicia care îl caracterizează, domnul primar atacă mai nou, prin rotație și cotidianele ieșene, mai noi sau mai vechi în piață.

Probabil această atitudine se datorează faptului că pe timpul mandatului său presa i-a fost favorabilă dat fiind faptul ca a pozat într-un reformator al administrației locale și chiar politicii naționale. Încet dar sigur Chirica începe să își dea arama pe față.

De vină este și armata de jurnaliști, pe vremuri profesionaliști și liber cugetători, care astăzi se află pe statul de plata al Primăriei Iași și lucrează intens la spălarea imaginii edilului.

Un alt posibil fapt este încercarea conducerii primăriei de a controla presa prin înființarea unor site-uri de știri, aparent independente, dar finanțate direct de anturajul primarului. Presa locală a evidențiat implicarea personală a unuia dintre locoteneții lui Chirica.

Adevărul însă nu poate fi ascuns la nesfârșit!

Blamăm fără echivoc atacurile Primarului Chirica la adresa colegilor noștri din presă!

Mihai CHIRICA: ”Un ziar care putea rămâne un model de urmat în presa ieșeană a ajuns ușor, dar sigur să-și piardă recunoșterea, cel puțin pentru mine”

Dragi prieteni,

Sunt convins că fiecare dintre noi resimte efectele negative ale momentelor pe care le trăim astăzi.

Totodată, sunt consternat de mojicia unor oameni care mânjesc cu cuvinte grele și minciuni efortul pe care-l facem cu toții ca să ieșim cu bine din acest impas.

Am citit cu consternare cum, într-un jurnal ieșean care se recomandă a fi lider al presei ieșene, Ziarul de Iași, la bârfele mincinoase de zi cu zi cei de acolo conduși, desigur, de șeful acestei publicații, Toni Hritac, își permit să glumească pe tema solidarității și a ajutorului uman de care trebuie să dăm dovadă în această perioadă mai mult decât oricând. Fac o glumă, cum spun românii, „de neam prost”, prin care se hlizesc de faptele celor de la Casa Share cum că ei ar fi adunat ban cu ban să cumpere mănuși, iar jumătate din cele strânse pentru spitale, mi l-ar fi dat mie. O mizerie de oameni mici.

Ar trebui să facă statuie celor de la Casa Share, nu să glumească atât de perfid de faptele lor și chiar de ale mele. Păcat! Un ziar care putea rămâne un model de urmat în presa ieșeană a ajuns ușor, dar sigur să-și piardă recunoșterea, cel puțin pentru mine.

Știu că la adăpostul etichetei de pamflet poți spune multe, dar un profesionist face pamflet din adevăr, nu din minciuni perverse. Am răbdat până acum mizeriile scrise de voi! M-ați etichetat ca la ușa cortului, ați lovit în familii și chiar în copii care încă nu erau născuți, dar asta întrece orice.

Vă întreb, domnule Hrițac, cui folosește această abordare?
Celor care fac ceva pentru oraș și țara, sigur nu! Celor care mai pun preț pe calitatea ziarului, nu! Mie, nici măcar atât”, a declarat Mihai Chirica pe pagina sa de Facebook.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ