Share

După aflarea rezultatelor din data de 27 septembrie, edilul liberal Mihai Chirica a început căutările pentru crearea majorității în rândul consilierilor.

Acesta continuă să își arate deschiderea față de o alianță cu USR PLUS

Este cunoscut faptul că pentru aprobarea anumitor proiecte, conform legii, este nevoie ca două treimi din consilieri să voteze inițiativa. Potrivit noilor rezultate, Partidul Național Liberal are doar 11 consilieri: Liliana Pintilie, Eduard Boz, Daniel Juravle, Alin Andrieş, Bogdan Iliescu, Ciprian Bostan, Iuliana Tăutu, Silviu Apostol, Călin Scripcaru, Tudor Dornean și Florentin Ciobotaru.

În momentul de față PNL nu are o astfel de majoritate.

Citeste si   LOCKDOWN după ce rata de pozitivare a depășit 30% | Nelu Tătaru: ”Nu cred că trebuie să ne întoarcem la a închide total”

Este în interesul lui Mihai Chirica să obțină o alianță pentru a pune monopol pe aprobarea proiectelor din Consiliul Local. În componența Consiliului Local Iași se află 9 consilieri USR PLUS, 5 consilieri PSD și 2 consilieri PMP.

Cum altfel și-ar continua activitatea mafia imobiliară în care este implicat politicianul ieșean?

Într-o postare pe pagina sa personală de facebook reprezentantul USR PLUS, Cosette Chichirău a declarat:

„Practic, Mihai Chirica nu are majoritatea calificată în Consiliul Local, iar pentru cea simplă, va trebui să-i convingă nu doar pe noii parteneri din PNL, ci și pe vechii colegi din PSD. După cum se plângea zilele trecute, Mihai Chirica va trebui ”să negocieze fiecare scândură”.

Aceasta este explicația mărului otrăvit pe care mi-l întinde acum Mihai Chirica. Nu a înțeles mesajul ieșenilor. A înțeles însă aritmetica votului din Consiliul Local.

Răspunsul meu, în cazul în care nu s-a înțeles, este foarte clar: USR PLUS votează orice proiect bun pentru ieșeni, indiferent de la cine vine. Nu avem nevoie de alianțe, acorduri și înțelegeri de culise ca să votăm proiectele bune. Dar nu vom fi niciodată complicii lui Mihai Chirica! Nu vom fi nici mașinăria lui de vot și nici marionetele mafiei imobiliare din Iași”


Share

LĂSAȚI UN MESAJ