Share

Proiectele privind graţierea şi modificarea Codului Penal “ar trebui prezentate cât mai pe larg şi pe înţelesul tuturor”, declară la RFI vicepreşedintele PSD Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

El nu crede că manifestaţiile din ultimele zile şi participarea preşedintelui Klaus Iohannis la mitingul de duminică din Bucureşti reprezintă un început de lovitură de stat, aşa cum s-a exprimat liderul partidului, Liviu Dragnea.

Mihai Chirica nu crede în teoria avansată de Liviu Dragnea: “Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia puterea. În momentul de faţă, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoţie”.

Citeste si   Primarul Capitalei - Nicușor Dan și-a prezentat programul pe care îl va avea după depunerea jurământului. Ce va face prima dată

Vicepreşedintele PSD consideră că prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis între manifestanţi “nu a fost potrivită, pentru că nu putea aduce un element de discuţie între să spunem tabere, dacă putem vorbi despre tabere, ci dimpotrivă, a incitat o parte dintre manifestanţi, astfel încât pe acest fond nu se poate ajunge la o exprimare reală a unei democraţii”.

Citeste si   Viorel Cataramă, la Realitatea PLUS: Sunt adeptul imunizării de grup. Credeți că virusul va dispărea dacă se iau măsuri? Libertatea este mai presus de orice!

“PSD nu va organiza contramanifestaţii”

Mihai Chirica subliniază că “PSD cu siguranţă nu va organiza contramanifestaţii, ăsta-i un lucru cert, motiv pentru care nici nu cred că se va pune vreodată în discuţie acest lucru. Sigur, la nivelul conducerii centrale se va lua o decizie în acest sens şi probabil că în zilele următoare va fi făcută publică”.

Vicepreşedintele PSD cere o dezbatere pe tema graţierii şi a modificării Codului Penal: “Eu cred că ar trebui să fie prezentate cât mai pe larg şi pe înţelesul tuturor, acele elemente care pot aduce discuţii interminabile poate şi care pot stimula opinia publică într-un sens negativ trebuie modificate în consecinţă. Trebuie făcută o analiză cât se poate de raţională, pentru că nu România a inventat legea amnistiei (…), trebuie văzut până unde, dacă este imperios necesar şi dacă trebuie adoptată soluţia aceasta sau una care să împace spiritele”.

Citeste si   Traian Băsescu, premier în Republica Moldova. Cine îl vrea pe fostul președinte al României prim-ministru la Chișinău

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ