Share

Pe zi ce trece, devine tot mai evident că PSD va pierde definitiv Primăria Iași

Actualul edil, deși a câștigat alegerile din 2016, din partea PSD, după ce anterior fusese primar interimar din partea aceluiași partid, după încetarea mandatului fostului primar Gheorghe Nichita.

În 24 ianuarie 2020, primarul Mihai Chirica a prestat un veritbail omagiu de vasalitate către  Președintele Klaus Iohannis și Premierul Ludovic Orban, în cel mai medieval stil posibil. În același stil medieval, Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași a ținut un discurs demagogic și  plin de erori istorice.

Felicitându-l pentru victoria de la alegerile prezidențiale, Mihai Chirica, încă primar PSD a plusat, solicitându-le Președintelui și Premierului o serie de reforme vitale, acordarea procentului de 6% din PIB pentru Educație, cerându-i lui Klaus Iohannis  ”să se implice activ în modernizarea țării, precum Alexandru Ioan Cuza”.

În plus, a afirmat că echipa Iohannis-Orban este o echipă care ”face treabă bună” și le-a cerut să vadă în el ”un partener”

Mihai Chirica a atacat ”risipa din ultimii 30 de ani”, deși PSD, partidul care l-a propulsat a guvernat cei mai mulți ani din această perioadă, iar în unele județe a avut controlul chiar toți cei 30 de ani. Mihai Chirica le-a mulțumit Ambasadorilor SUA și Republicii Moldova, despre care a spus că ”sunt români și ei” (Ambasadorul SUA,  Adrian Zukermann a copilărit la Iași), pentru participarea la sărbătorirea Unirii Principatelor.

Mihai Chirica a declarat că speră să voteze cât mai mulți români, că vrea ca Diaspora să aibă motive să vină acasă. În plus, primarul Mihai Chirica și-a încheiat discursul cu Spitalul Regional și Autostrada Unirii, pe care le consideră vitale, deși partidul din care face parte le-a ”înmormântat” cât timp a guvernat România: ” De asemenea, vreau să mulțumesc autorităților statului român, Președintelui Klaus Iohannis, Primului Ministru Ludovic Orban, precum și ambasadorilor Statelor Unite ale Americii și Republicii Moldova – români și ei, că participă alături de noi la această sărbătoare.

Vreau să-l felicit pe domnul Klaus Iohannis pentru că a câștigat un nou mandat de Președinte al României și să-i urez succes. Așa cum v-am promis, în mine veți avea întotdeauna un partener! (…)

Demarați marile reforme administrative:
• regionalizarea și descentralizarea – prin care comunitățile să-și gestioneze resursele eficient;
• reformați sistemul electoral – prin care românii să se prezinte într-un număr cât mai mare la urne și să-și voteze reprezentanții;
• alocați 6% din PIB Educației – pentru că impostura și analfabetismul funcțional duc la falimentul unei națiuni!
• nu uitați: Iașul și Moldova au nevoie de investiții strategice, de autostradă, de Spital Regional, de șosele ocolitoare!
Numai așa vom putea opri exodul românilor în lume! Numai așa diaspora se va întoarce acasă!”

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat de jurnaliști dacă Mihai Chirica va fi desemnat candidat de către PNL, iar Premierul a spus că așteaptă sondajele de opinie

Anterior, Premierul Ludovic Orban a declarat că PNL va desemna candidații pentru primării și Consili Județene în jurul datei de 1 martie.

Citeste si   Cercetați de polițiștii IEȘENI pentru FURT CALIFICAT

Prăpastia dintre Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași, Președintele PSD Iași și Primarul Mihai Chirica este tot mai mare.

În discursul său, Maricel Popa a reușit perfomanța oricărui pesedist care se respectă: a vorbit mult și nu a spus nimic. Esența discursului său a fost una pur demagogică: ” Suntem datori ca, prin ceea ce vom face, să reconstruim și să perpetuăm povestea statalității românești, pentru a putea privi cu demnitate în urmă, pentru a ne putea ridica la înălţimea idealului înaintașilor noștri”. Amestecând noțiunile de statalitate, idealul înaintașilor, Maricel Popa a ocolit eșecurile administrației sale în fruntea celui mai populat județ din țară după București, precum și eșecurile guvernării PSD.

Citeste si   Acuzații GRAVE ale Primarului CHIRICA. Cine sunt PERSONAJELE vizate?

Maricel Popa tamponează grav istoria modernă a României

Maricel Popa tamponează grav istoria modernă a României, afirmând că demersurile pentru Unire au început în 1856: ” Anul 1859, an de o însemnătate crucială pentru istoria noastră ca neam, anul în care s-a reînălţat însăşi naţionalitatea română, reprezintă punctul de plecare al statului naţional ce urma să se desăvârşească la 1918.

Istoria nu trebuie uitată. De aceea, suntem datori să amintim că primele planuri de unire s-au făcut aici, la Iaşi, încă din anul 1856, când un grup de 21 de unionişti, în frunte cu Mihail Kogălniceanu şi Vasile Alecsandri, punea bazele actului istoric ce avea să se împlinească trei ani mai târziu. Începută la 5 ianuarie la Iaşi, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor, desăvârşită prin alegerea unanimă a acestuia şi în Ţara Românească, Unirea Principatelor Române este actul prin care, în această zi, poporul cel românesc, unit “în cuget şi simţire”, a ales un domn şi a făurit o ţară”.

Ar fi cazul să pună mâna pe o carte de istorie, ori el, ori cei care i-au scris discursul

Revoluția de la 1848 a fost evenimentul care a impus definitiv opțiunea pentru Unire. Refugiați la Brașov sau la Cernăuți, după eșecul Revoluției la Iași, din primăvara anului 1848, unioniștii moldoveni au elaborat documente programatice precum ”Dorințele Partidei Naționale din Moldova”, ”Prințipiile noastre pentru reformarea patriei” în care se spunea că ”unirea este cheia de boltă fără de care s-ar prăbuși întreg edificiul național” sau se cerea ”Unirea Moldovei și Valahiei într-un singur stat neatârnat românesc”, alături de ”emanciparea națională și socială”.

Citeste si   Informare ANAF cu privire la CONVENȚIA dintre ROMÂNIA și REPUBLICA PORTUGHEZĂ pentru evitarea dublei impuneri

Așadar, cel puțin cu 11 ani mai înainte a început lupta pentru Unire. În 1856, grație eforturilor pașoptiștilor din exil, la Congresul de Pace de la Paris, ”problema românească a devenit problemă europeană”.

Consiliul Județean Iași a mai organizat și evenimentul ” 24 Ianuarie- Vrerea Nației Române”, care a cuprins spectacole de operă, folclorice etc.

Dacă Mihai Chirica știe că are zilele numărate în PSD și vrea să schimbe tabăra, Maricel Popa vrea să fie în grațiile șefilor de la București, sperând să rămână la ”butoane” încă patru ani

Degeaba, actuala conducere interimară a PSD vrea să spună că PSD se va reforma, că vor fi schimbări. Văzând discursurile celor doi politicieni din data de 24 ianuarie, Mihai Chirica și Maricel Popa, rămânem la ideea că PSD nu se poate reforma: un lider când se simte mazilit schimbă barca, iar celălalt, aflat pe cai mari, vorbește despre ceea ce nu știe și speră să rămână la conducere deși nu a făcut mai nimic.

O glumă celebră spunea că liderii comuniști români au vrut pe vremuri, în anii 50, să păstreze casele de toleranță și au cerut  sprijinul tovarășilor unguri, cehoslovaci, est-germani pentru reforme. Veniți în vizită, să vadă cum schimbau lucrurile tovarășii din România, musafirii le-au zis: ”Tovarăși, ca să aveți randament, nu mutați paturile, schimbați ”personalul” ”!


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ