Share

O serie de schimbări semnificative au început să se producă din luna Decembrie a anului trecut în comportamentul politic al Vicepreședintelui PSD și Primar al Municipiului Iași, Mihai Chirica. Cum pot fi acestea interpretate? Este afectat Iașul?

Aceste prepoziționări sunt de natură să afecteze și relația Iașului cu Bucureștiul, motiv pentru care efortul de a încerca să înțelegem ce se întâmplă nu este lipsit de utilitate. Dimpotrivă.

FAPTELE

PRIMA CONTRADICȚIE MAJORĂ

Mihai Chirica, s-a declarat împotriva primei propuneri a PSD pentru funcţia de premier. „Ca vicepreşedinte PSD, atât timp cât am împuternicit preşedintele la nivel naţional să ia o decizie şi asta a considerat-o necesară, mă gândesc că a avut mai multe necunoscute în studiu decât am avut eu cu mintea mea, cu sufletul meu, şi a luat această decizie. Dacă mă întrebaţi ca ce­tăţean, nu cred că este cea mai potrivită. Dacă mă întrebaţi ca primar, crescut lângă statuia lui Ştefan cel Mare, este nepotrivită“

A DOUA CONTRADICȚIE MAJORĂ

Proiectele privind grațierea și modificarea Codului Penal ar trebui prezentate cât mai pe larg și pe înțelesul tuturor.”

despre protestele anti-PSD de la Iași.

La revenirea din SUA, unde a participat la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcția de președinte, Liviu Dragnea a spus că prin participarea lui Klaus Iohannis la protestele de duminică din București se urmărește o tentativă de lovitură de stat.

Poziționare împotriva liniei propriului partid. „Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia Puterea. În momentul de faţă, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoţie” – punctul de vedere a lui CHIRICA.

MOMENTE ȘI HOTĂRÂRI

Când toată lumea a ales să tacă, Chirica a ales să vorbească. Aceasta nu este în sine o atitudine nepotrivită.

Dar este întotdeauna atitudinea persoanei lăsată în afara discuțiilor de bază.

Dacă Mihai Chirica s-a “lăsat” exclus de la masa la care s-a hotărât viitorul GUVERN al ROMÂNIEI, sau dacă pur și simplu nu a reușit să ajungă la acea masă, pe cine mai interesează? 

Ceea ce contează este că, încă o dată, Moldova este necorespunzător reprezentată în componența GUVERNULUI ROMÂNIEI. 

Un MOMENT RATAT de Mihai Chirica. Hotărâri POLITICE și ADMINISTRATIVE luate la nivel central, la care IAȘUL și în general MOLDOVA, nu are nici un cuvânt de spus!

OAMENI ȘI CONJUNCTURI

Prin atacul la Președintele Partidului Social Democrat, Mihai Chirica și-a atras eticheta de “NEFRECVENTABIL” din partea celorlalți lideri și colegi de partid din MOLDOVA.

Ca urmare, APELUL lansat de Chirica de reuniune la Iași, în cadrul unei ÎNTÂLNIRI REGIONALE, organizată în prezența reprezentanților Guvernului, a parlamentarilor şi conducătorilor administrativi ai judeţelor şi ai primăriilor reşedinţă de judeţ NU A RĂSPUNS ABSOLUT NIMENI.

Desigur, lista e deschisă. Poate participa oricine. Vreau ca această întâlnire să fie nu neapărat una politică, ci mai mult una administrativă, legată şi de programul de guvernare. Asta ţine foarte mult şi de disponibilitatea pe care o va avea Guvernul. La discuţii dorim să participe toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică, şi conducătorii administrativi ai judeţelor şi ai primăriilor reşedinţă de judeţ. Lista proiectelor este destul de simplu de făcut. Deja unele dintre ele se regăsesc pe lista anului 2017, precum Spitalul Regional de Urgenţe. Sunt sigur că sunt şi multe alte proiecte care nu sunt cunoscute şi care ar trebui făcute publice“, declara primarul Mihai Chirica, în ajunul pregătirilor pentru “24 ianuarie”.

O altă eroare majoră comisă a fost deteriorarea relației cu Sevil Shhaideh, fost (în guvernul Ponta) și actual MINISTRU al DEZVOLTĂRII.

Cum va fi afectat Iașul, rămâne de văzut!

REZULTATE POLITICO-ADMINISTRATIVE LOCALE

Atribute precum IZOLAT și NEFRECVENTABIL figurează, din punct de vedere POLITIC, în dreptul lui MIHAI CHIRICA și

“Bine primit” de către Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării din punct de vedere ADMINISTRATIV.

Dar cum niciodată nu este dracul chiar atât de negru, o soluție există întotdeauna!

Evoluția Iașului depinde într-o bună măsură de ROLUL deosebit de important pe care îl va juca un ieșean în Ministerul Administrației, alături de Sevil Shhaideh. 

Ieșeanul CIPRIAN ROȘCA, membru al ALDE IAȘI, a fost numit SECRETAR DE STAT în MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ȘI ADMINISTRAȚIEI PUBLICE.

Nominalizarea acestuia are semnificații multiple. Pe care le vom analiza într-un format separat.

Oricum, este încă o palmă în obrazul IZOLATULUI și NEFRECVENTABILULUI, Chirica.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ