Share

Primarul Municipiului Iasi, Mihai Chirica, aflat intr-o vizita oficiala in Israel, a participat la Tel Aviv la sedinta speciala de comemorare a Pogromului de la Iasi din iunie 1941.

Cu aceasta ocazie, edilul s-a intalnit cu primarul orasului Ierusalim, Nir Barkat, la sediul Primariei din Ierusalim, unde au discutat despre dezvoltarea unor relatii in domeniul invatamantului universitar.

La invitaţia deputatului Ilan Gilon şi a rabinului Yosef Wasserman, la Ierusalim, capitala statului Israel, în Knesset (Parlamentul statului Israel), am participat la ședința specială de comemorare a Pogromului de la Iași din iunie 1941. – Mihai Chirica

După acest moment, am avut o scurtă întâlnire cu cetățeni israelieni de origine română, cei mai mulți din Iași, invitați să participe la manifestarea care s-a desfășurat în plenul Knesset-ului. După această întrevedere, am avut o convorbire oficială cu Președintele Knesset-ului (Speaker of Knesset), Yuli-Yoel Edelstein.

Citeste si   Iată CUM BLOCHEAZĂ directorul Virgil BABÂI dezvoltarea comunei DOBROVĂȚ!? S-au obținut 28 din cele 29 de AVIZE

Am discutat despre deschiderea pe care o au ieșenii și autoritățile locale, Primăria Municipiului Iași, față de cunoașterea și asumarea trecutului nostru comun, dar și pentru realizarea unor proiecte comune de viitor.

Mi-am exprimat dorința organizării unor acțiuni concrete în ceea ce privește colaborarea cu statul Israel pe teme culturale, educaționale, dar și pe teme economice și de turism. I-am propus organizarea unor forumuri pe teme economice și de turism, dar și o colaborare între mediul universitar ieșean și cel din Israel.

Citeste si   VIDEO l Cea mai bogată comună din ROMÂNIA nu se dezminte! Primarul Dan NIȚĂ asigură dezvoltarea accelerată a localității MIROSLAVA și în anii următori

 

De asemenea am avut o întâlnire și cu primarul orașului Ierusalim, Nir Barkat, la sediul Primăriei din Ierusalim, unde am discutat despre dezvoltarea unor relații în domeniul învățământului universitar. I-am adus la cunoștință domnului primar faptul că Iașul este un oraș care excelează în acest domeniu.

Vreau să-i mulțumesc primarului Ierusalimului pentru deschidere și pentru faptul că s-a arătat interesat de dezvoltarea unor relații între Iași și Ierusalim în domeniul economic, în special sectorul IT, în sănătate și în schimburi de experiență în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii urbane.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ