Share

Mârșăviile din Primărie acoperite cu trocuri politice

Edilul de Iași pare dispus să recurgă în ultima perioadă la orice compromis care să-i asigure aprobarea proiectelor controversate în cadrul Consiliului Local.

Din nefericire, printre actualii consilieri locali se găsesc suficienți oportuniștii dornici să parvină și care au fost încântați de propunerile venite din direcția executivului ieșean.

Un astfel de exemplu îl regăsim în recenta numire a PMP-istului Alin Aivanoae în funcția de director al SC Termo Service SA.

Mai exact, din ordinul primarului CHIRICA, începând cu data de 17 iulie 2019, Aivanoae ocupă funcția de director al SC Termo Service SA, societate subordonată a Primăriei Iași.

Decizia Primarului Chirica de a-și “onora” înțelegerile politice din impozitele ieșenilor este determinată de nevoia primarului de a trece prin plenul Consiliului Local Iași unele dintre cele mai controversatele proiecte imobiliare.

Înregimentat politic în Partidul Mișcarea Populară, Alin Aivanoae a solicitat postul de director al SC Termo Service SA și, surprinzător sau nu, l-a primit!

Pentru ce l-a primit?

De ce a încuviințat Chirica să îi dea pe mână lui Aivanoae  postul de director la Termo Service? 

Să fie oare competențele manageriale de excepție ale lui Aivanoae? Sau poate doar faptul că Primarul Chirica are nevoie și de voturile consilierilor locali ai PMP IAȘI pentru a-i vota proiectele imobiliare de pe urma cărora Mihai CHIRICA a făcut avere?

Citeste si   UMF IAȘI a participat la CONFERINȚA universităților de medicină din FRANȚA

După excluderea din PSD, majoritatea în consiliul local Iași de care se bucură actualul edil al Iașului a devenit fragilă. Cu alte cuvinte, Chirica este nevoit să facă nenumărate compromisuri pentru a primi voturile necesare promovării proiectelor imobiliare controversate de care este legat.

Presa ieșeană a arătat modul în care primarul Iașului eliberează autorizații de construcții în zonele centrale ale Iașului doar anumitor constructori. Acești constructori participă la evenimentele personale ale lui Mihai Chirica unde, sunt plătite sub formă de cadouri toate polițele.

În acest fel, Chirica are deja 4 case construite în 4 ani, la o valoare totală de 500.000 euro.

Pentru acest jaf generalizat cei care cu adevărat suportă pierderile sunt, de fapt, ieșenii!

Mihai CHIRICA, un IPOCRIT cum rar a văzut IAȘUL!

Tot sub aspect politic, Chirica a făcut în campania electorală din iunie 2016 o serie de promisiuni centrate pe mult așteptatul proces de schimbare în administrația publică.

Cum poate fi numită o persoană care declarativ susține Campania „Fără penali în funcții publice” și faptic, numește o un INCOMPETENT demonstrat în instanță și CONDAMNAT pentru comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu în funcția de DIRECTOR AL SC Termo Service SA???

Citeste si   Mall-urile au lansat OFERTELE PROMOȚIONALE de Sărbători: Spaţiile comerciale sunt SIGURE din punct de vedere al MĂSURILOR de prevenție COVID-19

Ipocrit, Fățarnic, Duplicitar sau pur și simplu PREFĂCUT! Un astfel de om este acest Mihai CHIRICA!

Dar să vedem cine este Alin AIVANOAEI!

Alin AIVANOAEI a scăpat de închisoare pentru că și-a recunoscut vina

Consilierul județean Aivanoaei și-a recunoscut incompetența în fața organelor de cercetare penală și a instanței de judecată, a fost condamnat de justiția română, dar continuă să îi reprezinte pe cetățeni.  

„În baza art. 485 alin. 1 lit. a C.proc.pen. admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în dosarul penal nr.233 /P/2015 între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi şi inculpatul AIVANOAEI COSTANTIN ALIN, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal. În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C.pen.

Condamnare de 1 an închisoare pentru consilierul județean Alin Aivanoaei

Condamnat pentru comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu

Se stabileşte pedeapsa de 1 (un) an închisoare în sarcina inculpatului AIVANOAEI COSTANTIN ALIN , sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal.

În baza art. 83 alin. (1), (3) C. pen. amână aplicarea pedepsei de 1(un) an închisoare stabilite pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Citeste si   Relația Victor Ponta - Dan Diaconescu sau... „fă-te frate cu dracul, până treci puntea”

Inconștiență pe banii și interesele ieșenilor. Câteva date tehnice despre TERMO-SERVICE SA 

Pentru cei care nu știu, TERMO-SERVICE SA este o societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași și care are drept obiect principal de activitate administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract.

MUNICIPIUL IASI prin CONSILIUL LOCAL deține 100% din acțiunile societății.

Termoservice a avut în 2018 o cifră de afaceri care s-a ridicat la 9.860.539 RON cu un profit înregistrat de 584.351 RON. Activitatea a fost realizată cu un număr mediu de 200 angajați.

Din consiliul de administrație al TERMO-SERVICE SA fac parte:

Nume Funcție Localitatea Dată început mandat Dată sfârșit mandat
GUZGANU VASILE Administrator
termoservice
Aroneanu 21-07-2015 17-07-2019
CRAUS IONEL Administrator
termoservice
Tomești 17-07-2019
VASILACHE MONICA VASILICA Administrator
termoservice
Iași 17-07-2019
TIRON VASILE Administrator
termoservice
Iași 17-07-2015 17-07-2019
EXPERT-AUDIT SA Auditor
termoservice
IASI 30-11-2010 31-05-2020
CHIRIȚA IOAN CIPRIAN Director
termoservice
Iași 20-08-2015 17-07-2019

La poziția nr 4 figurează Tiron Vasile, nimeni altul decât tatăl Oanei Ancuța Macovei, cea pe numele căreia Mihai Chirica intenționează să înființeze partidul Pro Iași.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ