PNL Iași și-a ales candidatul la Primăria Municipiului Iași

Mihai Chirica, va candida pentru un nou mandat  la Primaria Iași susținut de PNL, după ce a fost ales pe listele PSD și a devenit ulterior independent. Decizia ca Mihai Chirica să candideze pe listele PNL ar fi fost luată marți (19.02 – n.r), iar cel care a sugerat viitoarea sa apartenență a fost chiar edilul.

Întrebat care a fost momentul în care s-a decis să candideze din partea PNL la Primăria Iași, Chirica l-a atacat pe Marius Bodea:

„Nu există acest moment, îmi pare foarte rău că trebuie să accentuez. Dacă domnul deputat care nu s-a ocupat de mandatul dumnealui spune că eu sunt candidatul nu știu cărui partid, asta nu înseamnă că devine o știre credibilă. În momentul în care m-am decis… mă voi decide să candidez din partea unui partid o voi spune.

Citeste si   Trei DECESE noi în România provocate de CORONAVIRUS! Numărul VICTIMELOR a ajuns la 29

Deocamdată am spus că voi candida la funcția de primar. Nu sunt decis din partea cărui partid decât în momentul în care eu, cu gurița mea, în fața națiunii întregi, voi spune: am fost membru al PSD de pe varianta USL, în 2012, am fost alungat din PSD din cauza unui conflict, sunt o persoană independentă și mi-am propus să candidez din partea partidului X. Și o voi face public, într-o ceremonie cât vreți de luxuriantă”, a declarat Mihai CHIRICA.

Citeste si   Prefectul județului IAȘI interzice PRIMARILOR sa facă alte CHELTUIELI în afara celor de strictă NECESITATE

Edilul recunoaște ca negocierile sunt deschise, dar precizează că are deja un parteneriat politic cu președintele Klaus Iohannis

”Eu n-am ascuns niciodată că aș fi avut discuții și cu conducerea PNL și a PSD despre susținerea unei candidaturi, din calitate de membru al partidului sau de independent. Dar am spus și repet: parteneriatul meu politic este unul pe care l-am anunțat public de la susținerea candidaturii președintelui Klaus Iohannis.

Citeste si   În România, au fost CONFIRMATE 1.452 de CAZURI de persoane INFECTATE cu virusul COVID – 19

Și am spus chiar, mai plastic, că dacă președintele îmi va cere să candidez din partea Forumului German atunci îmi voi căuta în arborele genealogic până voi găsi un membru de familie afiliat profilului german și îmi voi putea susține și această candidatură.  Dar o discuție tranșantă cu președintele PNL Ludovic Orban încă nu a avut loc”, a mai declarat Mihai CHIRICA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ