Share

Primarii ieșeni pun rezultatele dezastruoase obținute de PSD, în contextul alegerilor prezidențiale, în sarcina candidatului Viorica DĂNCILĂ

După numărarea tuturor voturilor în întregul judeţ, Iohannis a adunat 66,21% (229.163 voturi), iar Dăncilă 33,79% (116.976 voturi). În municipiul Iaşi: Iohannis – 71,76% (117.478 voturi), Dăncilă – 28,24% (46.237 voturi). În oraş, candidatul PSD nu a câştigat în nici o secţie de vot.

După acest dezastru politic înregistrat de Partidul Social Democrat, filiala ieșeană a acestui partid a intrat în fierbere. Primarul de Schitu Duca, Mihai MIHALACHE, el însuși primar cu state vechi în PSD, a dat deja glas nemulțumirilor care îi frământă pe primarii și în general pe membrii social-democrați ieșeni.

În opinia lui Mihalache dar și a altor primari ieșeni, cea care se face personal vinovată de rezultatul alegerilor este chiar Viorica Dăncilă, care, nu a reușit să se ridice nici pe departe la nivelul așteptărilor pe cre românii le-au avut de la un candidat pentru funcția de Președinte al României.

Primarul comunei Schitu Duca, Mihai MIHALACHE, a declarat pentru Ziarul Bună Dimineața Iași că Viorica Dăncilă trebuie să fie singura persoană care trebuie să plece acasă în urma CEX-ului.

Citeste si   Nucleul politic Mihai Chirica-Costel Alexe vrea alianță politică pentru majorități în Consiliul Local și Consiliul Județean cu USR-PLUS și PMP

Totodată Mihai MIHALACHE, a ținut să îl felicite pe Klaus Iohannis pentru rezultatul obținut și PNL-ul pentru campania desfășurată

”În primul rând vreau să fiu primul social democrat de la Iași care îl felicită pe domnul Klaus Iohannis pentru funcția obținută ieri și pentru rezultatul alegerilor și totodată Partidul Național Liberal pentru campania desfășurată.
Cer demisia oficial de la Iași, doamnei candidat Viorica Dăncilă și a celor care au votat ca dumneaei să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale”, a declarat primarul Mihai MIHALACHE. 

Referitor la  scorul PSD-ului în județul Iași, Mihai MIHALACHE,  a precizat că rezultatele îi aparțin Vioricăi Dăncilă și nu primarilor sau președinților filialelor județene a PSD

”Primarii din județul Iași au fost implicați în campania PSD și au făcut tot ceea ce au ținut de ei pentru informarea corectă a cetățeanului.
Eu personal am făcut campanie la Schitu Duca, iar în timpul campaniei mi s-a comunicat de către cetățeni că ei votează Omul și nu Partidul. În timpul campaniei cetățenii mi-au comunicat că nu este omul potrivit pentru președinția țării, doamna Dăncilă”, a mai declarat primarul de la Schitu Duca, Mihai MIHALACHE.

Citeste si   Dosarul "Colectiv": Cristian Popescu Piedone, LOVITURĂ imediat după alegeri

Mihai MIHALACHE, primarul comunei Schitu Duca: ”Dăncilă nu poate reprezenta România și nu poate fi președintele țări”

Făcând politică de peste 29 de ani, pot spune că am făcut campanie cât s-a putut pentru a informa cetățeanul corect în privința candidatului nostru.
Trebuie să avem pentru cine face politică, iar Viorica Dăncilă, nu este omul care mă reprezintă. În ceea ce privește alegerile, candidatul trebuie să spună ceva și să aibă un punct de vedere referitor la fiecare problemă a țării”, a mai precizat edilul de Schitu Duca. 

MIHALACHE: ”S-a votat pentru om și nu pentru partid”

”Singurul vinovat a procentul dezastruos obținut în județul Iași și la nivel național este candidatul Viorica Dăncilă.
Doamna Dăncilă, nu a știut să mențină o relație corectă cu celelalte partide pentru a nu ajunge în stadiul în care PSD este în momentul de față la nivel național și nu numai”, a mai declarat. 

La alegerile prezidențiale nu a candidat Maricel Popa, nu au candidat primari PSD din județul Iași și din țară și a candidat Viorica Dăncilă. Dumneaei nu poate da vina pe noi că nu a câștigat alegerile. Noi am făcut campanie și am prezentat cetățeanului candidatul nostru la alegeri, dar cârma câștigului a rămas la dumneaei.

În urma CEX-ului singurul om care trebuie să plece acasă este Viorica DANCILĂ”, a mai declarat primarul Mihai MIHALACHE

Primarul comunei Schitu Duca: ”Sunt forțat de împrejurări să plec din PSD, deoarece Dăncilă nu spune absolut nimic în politica românească și nu mă reprezintă”

”Eu ca primar din partea PSD am să plec la orice partid politic, pentru a arăta oamenilor că omul contează și face politică pentru ei și nu partidul.

Eu muncesc pentru cetățenii mei din Schitu Duca și încerc să le arăt că Viorica Dăncilă,  chiar dacă este președintele partidului din care fac parte, nu mă influențează în luarea deciziilor și modului meu de abordare relația primar cetățean.

Doamna Dăncilă a pierdut tot! De la guvern, la alegerile europarlamentare, la alegeri prezidențiale și curând va pierde membrii din partid având în vedere poziția sa în viziunea românilor”, a ținut să precizeze primarul Mihai MIHALACHE.

Citeste si   Doliu în ALDE. Un lider din Argeș a murit din cauza COVID-19, după trei săptămâni de spitalizare

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ