Lecții de viață. Să-ți pese de suferința celor din jurul tău, acesta pare a fi crezul Preotului Dan Damaschin

Uneori miracolele se petrec sub ochii noștri. Dar noi, nu avem timpul necesar sau voința pentru a le recunoaște. În ziua de azi, când toată lumea este absorbită de propriile nevoi mai există oameni care își pun semenii mai presus de propria persoană. Este și cazul Preotului Dan Damaschin.

Acesta slujește la Biserica „Naşterii Domnului” din curtea Maternităţii „Cuza-Vodă” Iaşi și a pregătit pentru începerea şcolii 1.000 de copii nevoiaşi, din comunele judeţului Iaşi.

Acesta este al doisprezecelea an consecutiv de când părintele Damaschin le oferă copiilor haine, încălţăminte, rechizite produse de igienă şi curăţenie.

„Prin acest proiect oferim sprijn copiilor din familii numeroase, cu situaţie financiară precară, la început de an şcolar. Am început proiectul în 2005, când am ajuns la biserica în care slujesc şi în prezent. (…) Nu pot să nu le dăm şi lor ce au nevoie. Altfel spus, nu mă opresc şi nu am de gând să trag linie la 1.000 de elevi ajutaţi”, a relatat preotul Dan Damaschin.

Pentru anul şcolar şi universitar 2017-2018, preotul şi-a propus să ajute şi 30 de studenţi cu rezultate deosebite, dar cu o situaţie financiară dificilă.

DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ