Share

 

În cele 43 de localități, numărul de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus raportate în ultimele 14 zile este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori, astfel că se va învăța online.

În Capitală,  în sectoarele 1, 2 și 6 ale Capitalei se pot relua cursuri hibrid.

Anunțul Ministerului Educației vine după publicarea HĂRȚII și LISTEI cu incidența cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România. Institutul Național de Sănătate Publică a centralizat situațiile epidemiologice din fiecare unitate de învățământ din țară țară trimise de direcțiile de sănătate publică.

Ministerul Educației a transmis, luni, inspectoratelor școlare din țară scenariile ce trebuie aplicate din 14 septembrie, la începerea anului școlar 2020-2021. 

Ce școli vor fi deschise doar online: HARTA scenariilor pentru începerea noului an școlar, pe județe

În funcție de această analiză, comitetele județene/al municipiului București pentru situații de urgență (CJSU/CMBSU) vor decide scenariul de reluare a activității, la propunerea consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, transmite Ministerul Educației.

În urma analizei situației epidemiologice efectuate la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică (dată de referință: luni, 7 septembrie, ora 10.00), au rezultat următoarele:

Citeste si   Ședință importantă la PSD! Listele finale ale candidaților la alegerile parlamentare, la vot în Consiliul Național

– în 2.728 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori;

– în 410 localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 și 3 la 1.000 de locuitori;

– în 43 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.

București. Conform analizei epidemiologice, realizată la nivelul municipiului București, sectoarele 3, 4 și 5 s-ar situa în scenariul verde, iar sectoarele 1, 2 și 6 s-ar situa în scenariul galben.

Ce școli vor fi deschise doar online: HARTA scenariilor pentru începerea noului an școlar, pe județe

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Citeste si   Scandal la procesul Elenei Udrea. Cine i-a huiduit pe fostul ministru și pe Dorin Cocoș

Cele trei scenarii au următoarea configurație:

Scenariul 1 VERDE: participarea zilnică (față-n față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 2 GALBEN: participarea zilnică (față-n față)) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 3 ROȘU: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Prin urmare, în acord cu procedura aprobată de către cele două ministere, astăzi ,  7 septembrie 2020, toate direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor informa inspectoratele școlare județene/al Municipiului București și comitetele județene/al Municipiului București pentru situații de urgență (CJSU/CMBSU) cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.

Până la 10 septembrie, în funcție de aceste date, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ, la propunerea Consiliului de administrație al unității de învățământ, comitetele județene/al municipiului București pentru situații de urgență (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ în vederea începutului anului școlar 2020-2021.

Citeste si   Ludovic Orban, consultări cu reprezentanţii sectorului cultural independent. Scheme de ajutor de stat dedicate actorilor independenţi, în lucru

Ministerul Educației și Cercetării va face publice aceste date, la nivel național, după emiterea acestor hotărâri, se mai arată în comunicatul de presă.

Ce școli vor fi deschise doar online: HARTA scenariilor pentru începerea noului an școlar, pe județe

Institutul Național de Sănătate Publică a centralizat analizele direcțiilor de sanătate publică din fiecare județ, raportandu-se la numarul de infectari din ultimele 2 saptamani.

Ministerul Sănătății a publicat HARTA situației epidemiologice din ultimele două săptămâni.  Cele mai multe localități din România se încadrează în scenariul verde. Nu lipsesc însă localitățile cu focare de COVID-19, care se încadrează în scenariul roșu.

LISTA localităților din România pentru începerea noului an școlar poate fi descărcată AICI VEZI SCENARIUL aplicat în fiecare localitate din fiecare județ din România 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ