Share

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a precizat joi dimineata ca institutia pe care o conduce si-a indeplinit ieri toate atributiile pentru a asigura extradarea lui Sebastian Ghita

Ministerul Justitiei a trimis miercuri intreaga documentatie de 475 de pagini necesara pentru extradare, la care s-a lucrat cu “efort sustinut” pentru traducere.

De ieri, de la 13:30, Ministerul Justitiei din Romania si-a indeplinit atributiile pe care le avea in acest caz, a subliniat ministrul.


CITEȘTE ȘI …

Ghita, eroul unui bestseller SF sau al unui scenariu de spionaj ca-n filme?


Cat despre prelungirea termenului de retinere, decisa joi de justitia de la Belgrad, Toader a explicat ca s-a cerut asta autoritatilor sarbe doar ca masura de precautie, iar solicitarea a fost facuta “cu mult timp in urma”. Oficialul nu a putut preciza insa data exacta.

“Este o procedura uzuala. Exista un articol in tratat care prevede posibilitatea prelungirii de la 18 la 40 de zile, in ideea de a preveni posibilitatea iesirii din termen si eliberarea celor aflati in situatia respectiva”, a explicat Toader.

Sebastian Ghita a fost retinut la Belgrad, pe 14 aprilie, iar de atunci se afla in arestul politiei din capitala sarba, informează ziare.com.

Omul de afaceri are emise pe numele sau doua mandate de arestare preventiva in lipsa, iar DNA a mai cerut ieri mandate de arestare in alte doua dosare.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ