Share

comunicat de presă

Iaşul va avea, în maxim 5 ani, un spital complet utilat, unde îşi vor desfăşura activitatea medici de înaltă calificare, acoperindu-se astfel deficitul din funcţionarea necorespunzătoare a unor unităţi medicale din judeţele Moldovei.

În noul Spital Regional de Urgenţă de la Iaşi îşi vor desfăşura activitatea peste 2.500 de cadre medicale cu înaltă calificare în toate specializările medicale, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la aproximativ 200 milioane de euro.

Anul 2018 va fi dedicat depunerii şi realizării documentaţiei necesare realizării acestui obiectiv strategic, Iaşul fiind, în acest moment, unitatea administrativ- teritorială cu procedura  cea mai înaintată în materia proiectului Spitalului Regional de Urgenţă.

“Ministerul Sănătăţii a confirmat amplasamentul noului Spital Regional de la Iaşi!

Joi, 21 septembrie 2017, printr-o Hotărâre de Guvern, Ministerul Sănătăţii a fost deacord cu preluarea terenului pus la dispoziţie de Primaria Municipiului Iaşi destinat construirii noului Spital Regional de Urgenţă din Iaşi.

Terenul aflat în domeniul public al Municipiului Iaşi a fost trecut în domeniul public al statului român încă din luna octombrie a anului trecut, printr-o hotărâre de consiliu local.

Aşa după cum bine este ştiut, Ministerul Sănătăţii are ca principale obiective prioritare construcţia a 3 spitale regionale de urgenţă, suma destinata celor trei unităţi medicale fiind de 300 milioane de euro, cu finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 Axa 8.

Spitalul va asigura asistenţă medicală pentru cetăţenii celor 8 judeţe ale Moldovei

Spitalul ar urma să asigure asistenţa medicală de înaltă performanţa pentru cetăţenii tuturor celor 8 judeţe ale Moldovei, fiind situat în cartierul Moara de Vânt, departe de aglomeraţia centrului oraşului şi la aproximativ 2 km de Aeroportul Internaţional Iaşi. Apropierea de Aeroportul Internaţional Iaşi va facilita transferul rapid al cazurilor grave de la alte unităti medicale din Judeţele Moldovei, prin intermediul elicopterelor SMURD.

Trebuie să menţionăm şi că începând cu anul 2016, Ministerul Sănătăţii a demarat un acord de asistenţă tehnică cu Banca Europeană de Investiţii în vederea întocmirii documentaţiei necesare aplicaţiei pentru finanţarea, din fonduri structurale nerambursabile, a construcţiei celor 3 spitale regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova.

În noul Spital Regional de Urgenţă de la Iaşi îşi vor desfăşura activitatea peste 2500 de cadre medicale  cu înaltă calificare în toate specializările medicale, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la aproximativ 200 milioane de euro.

Începerea efectivă a construcţiei este programată pentru primul trimestru al anului 2019, durata totală pentru definitivarea construcţiei fiind de aproximativ 36 de luni astfel încât, ieşenii şi ceilalţi locuitori ai Moldovei vor putea beneficia de serviciile noii unităţi medicale la sfârşitul anului 2022. Anul 2018 va fi dedicat depunerii şi realizării documentaţiei necesare realizării acestui obiectiv strategic, Iaşul fiind, în acest moment, unitatea administrativ- teritorială cu procedura  cea mai înaintată în materia proiectului Spitalului Regional de Urgenţă.

Conform punctului de vedere al municipalităţii ieşene, în amplasamentul limitrof noului Spital Regional de Urgenţă vor mai fi derulate şi alte proiecte conexe, printre care menţionez construcţia unui campus pentru personalul  medical şi medicii rezidenţi sau înfiinţarea unui campus IT, în colaborare cu Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi.

Astfel, Iaşul va avea, în maxim 5 ani, un spital regional de urgenţă complet utilat, unde îşi vor desfăşura activitatea medici de înaltă calificare, acoperindu-se astfel deficitul din funcţionarea necorespunzătoare a unor unităţi medicale din judeţele Moldovei.

Deputat PSD Iaşi Axinte Vasile”


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ