Sesizări oficiale trimise de către Ministerul Sănătății 

În cursul zilei de Vineri, 15 februarie 2019, Ziarul “Buna Dimineața Iași” a transmis conducerii Institutului de Psihiatrie Socols o adresă formulată în baza legii 544/2001. În curprinsul acestei adrese au fost formulate 9 întrebări legate de suspiciuni de ilegalități petrecute în cadrul Institutului. Aceste suspiciuni au fost semnalate chiar de către biroul de presă al Ministerul Sănătății într-un mail oficial transmis pe adresa Ziarului “Buna Dimineața Iași”.

Mailul a fost trimis în contextul rezultatelor anchetei desfășurate de către ziarul nostru în Institutul de Psihiatrie din Iași.

Tot ca urmare a anchetei desfășurate de către Ziarul “Buna Dimineața Iași” și alți colegi din presă, precum Ziarul de Iași, s-au sesizat cu privire la neregulile din cadrul acestei unități medicale din Iași

Cu toate acestea, Ziarul “Buna Dimineața Iași” deține la acest moment mărturii şocante, în format audio și video, cu privire la abuzurile săvârșite în interiorul Institutului SOCOLA. Mărturiile sunt făcute chiar de angajaţii institutului.

E-mailul primit pe adresa Ziarului Buna Dimineata Iasi din partea Ministerului Sănătății indică faptul că situația din Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași este bine cunoscută chiar și la București, având chiar mai multe detalii legate de anumite spețe petrecute în Institut. Cu toate acestea, rezultatele acestor anchete nu au fost date publicității. Nici măsuri la adresa conducerii Insitutului Socola nu au fost luate deocamdată.

În cursul acestei zile, reporterii Ziarului “Bună Dimineața Iași” vor transmite adresele oficiale depuse la registratura Institutului Socola și doamnei ministru Pintea, aflată în vizită de lucru la Iași.

Ziarul “Buna Dimineața Iași” se poziționează de partea pacienților și angajaților care au suferit și continuă să sufere de pe urma nedreptăților la care sunt supuși de către conducerea Institutului de Psihiatrie Socola Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ