Vizită de lucru a ministrului Petre Daea, la Iaşi

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a vizitat în cursul zilei de ieri, județul Iași. Acesta a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare a sistemului de irigații Trifeşti-Sculeni şi a Subsistemului Sud-Soloneţ, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor de la Dancu

”Reprezentantul Guvernului a anunţat că la nivelul judeţului nostru vor fi înfiinţate alte şase noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină, numărul acestora ajungând astfel la 18.

De asemenea, ministrul Daea a vizitat astăzi Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor de la Dancu pentru a vedea fluxul de producție și laboratoarele experimentale, aici unde s-a întâlnit cu cercetătorii de acolo”, precizează președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

De asemenea, Ministrul Agriculturii a efectuat o vizită de lucru la sediul Semtop de la Tabăra, dar și la fermieri din zonă Târgu Frumos.

”L-am însoțit astăzi pe Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Petre Daea, la vizita de lucru efectuată la mai multe obiective din județul Iași. Domnul ministru a verificat stadiul lucrărilor de modernizare care se realizează la stația de pompare a apei de la Soloneț.

Investiția este finanțată cu fonduri guvernamentale, prin Programului Național de Irigații, și presupune modernizarea pompelor și a rețelei de distribuție a apei necesare pentru irigarea terenurilor din zonă. Lucrările au o valoare de aproximativ 22 milioane lei, urmând a fi terminate în luna ianuarie a anului 2020. Tot astăzi, domnul ministru a efectuat o vizită de lucru la sediul Semtop de la Tabăra, dar și la fermieri din zonă Târgu Frumos”, a precizat prefectul Iașului, Marian Șerbescu.

LĂSAȚI UN MESAJ