Share

Departamentul de comunicare al PSD Iași a subliniat într-un comunicat de presă transmis în data de 24 august multiple nereguli în noul Cod Silvic aprobat de candidatul liberal la președinția Consiliului Județean, Costel Alexe.

Șirul minciunilor ministeriale pe marginea noului Cod Silvic este incredibil de lung

Liderul liberal a declarat faptul că, începând de acum, furtul de arbori va intra direct sub incidență penală, indiferent de prejudiciu. Acest lucru este fals pentru că se poate întocmi dosar penal doar în cazul în care valoarea prejudiciului va fi mai mare decât de cinci ori prețul mediu al metrului cub de masă lemnoasă.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

O altă neregulă subliniată în comunicatul de presă este legată de confiscarea camioanelor de transport a lemnului tăiat ilegal. Deși Costel Alexe a declarat că autoturismele vor fi confiscate, conform Curții Constituționale acest lucru nu ar fi posibil.

În comunicatul de presă, departamentul de comunicare al PSD Iași, a declarat:

”Camioanele folosite la transportul lemnului tăiat ilegal vor fi confiscate. FALS! Curtea Constituțională s-a pronunțat deja pe această temă anul trecut, apreciind ca neconstituțională o astfel de dispoziție. Logic, pentru că ar trebui mai întâi demonstrat că lemnul a fost tăiat ilegal, iar simplul fapt că șoferul nu are actele necesare la el nu e o dovadă, ci doar o prezumție. La contrabanda cu țigări, este evidentă încălcarea legii. Aici, nu. De altfel, măsura ar fi imposibil de aplicat, dacă șoferul transportă doar 4,9 mc de lemn. Nu e infracțiune, e doar contravenție. Nu confiști mașina celui care depășește viteza, nu?„


Share

LĂSAȚI UN MESAJ