Share

Ca răspuns la declarațiile USR-iștilor ieșeni referitoare la refuzul unei alianțe PNL-USR, Costel Alexe, actualul lider politic al Partidului Național Liberal din Iași a postat un mesaj pe pagina sa oficială de facebook.

Ministrul Drujbă, susține că PNL Iași a obținut „un scor confortabil, fără falsă modestie”

Într-adevăr, scorul obținut de liberali la alegerile din 27 septembrie le permite să aibă 11 consilieri în cadrul Consiliului Local. Totuși, Acest număr nu le permite să dețină majoritatea. Pentru aprobarea anumitor proiecte este necesar ca două treimi din rândul consilierilor să voteze inițiativa. În momentul de față, PNL-ul nu îndeplinește această condiție.

Citeste si   Legea prin care data alegerilor e stabilită de Parlament, și nu de Guvern, întoarsă de președintele Klaus Iohannis

În mesajul postat pe pagina sa oficială de facebook, președintele PNL Iași, Costel Alexe a declarat:

Partidul Național Liberal are la Consiliul Județean Iași un scor confortabil, fără falsă modestie pot spune că avem majoritate aproape singuri, dar asta nu m-a împiedicat să chem alături toate forțele care își doresc cu adevărat reforma și modernizarea Iașului.

Eu n-am candidat împotriva unor oameni, eu nu am dus o campanie negativă îndreptată împotriva adversarilor politici, ci am venit cu soluții, am prezentat proiecte fezabile, cuantificabile, pași concreți pentru implementarea lor și ieșenii au ales.

Iașul și Moldova au fost prea mult timp tributare intereslor mici, orgoliilor personale, ambițiilor mărunte și tocmai aceste neînțelegeri au fost exploatate abil de către liderii politici ai altor județe din sudul țării care au direcționat fondurile guvernamentale către propriile fiefuri

Chiar dacă Costel Alexe a obținut președinția Consiliului Județean Iași, acesta nu a obținut și majoritatea în rândul consilierilor. Astfel, proiectele ce vor trece de reprezentanții CJ în următorul mandat nu vor putea fi respinse sau aprobate pe baza unor criterii politice din cauza unei majorități.

Citeste si   Guvernul a decis că firmele pot să-și plătească taxele până la Crăciun. Măsurile pentru eșalonarea datoriilor

USR-ul continuă să respingă varianta unei alianțe între cele două formațiuni politice

De la începutul campaniei electorale, candidații USR PLUS Cosette Chichirău și Marius Bodea au continuat să joace în opoziție și să respingă orice asociere cu liberalii ieșeni deși Mihai Chirica și Costel Alexe declarau cu fiecare ocazie că sunt deschiși unei colaborări de acest fel. După afișarea rezultatelor în urma alegerilor locale din 27 septembrie, USR PLUS a obținut 9 locuri în cadrul Consililui Local Iași.

Citeste si   Bani în plus alocați Ministerului Sănătății pentru a cumpăra Remdesivir. Despre ce SUMĂ este vorba

Filip Hăvârneanu, Iulian Nicolau, Ionuţ Anastasiei, Diana Finkelştain, Ana Raluca Roşu, George Pleşu, Iulian Huşanu, Răzvan Timofciuc şi Andrei Popescu vor reprezenta USR-PLUS în cadrul Consiliului Local.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ