Share

În data de 13 iulie 2020, Inspectoratul Școlar Județean Iași a fost gazda unei întâlniri de lucru la care au participat Ministrul Educației, prof. Monica Anisie, Ministrul Mediului, Costel Alexe, Prefectul Județului Iași, Marian Grigoraș, Inspectorul Școlar General al I.S.J. Iași, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspectori școlari din cadrul instituției.

În contextul acestui eveniment, doamna Inspector Școlar General a realizat o prezentare detaliată a activităților organizate și desfășurate sub coordonarea I.S.J. Iași în unitățile de învățământ din rețeaua școlară a județului, evidențiind atât demersurile educaționale din anul școlar 2019-2020, derulate până la întreruperea cursurilor, pe 12 martie 2020, cât și strategiile proiectate și aplicate pentru gestionarea activităților de învățare online sau la distanță din etapa care a urmat instaurării stării de urgență.

Pe acest fond, au fost ilustrate proiectele derulate pe parcursul anului școlar care vizează resursa umană din sistem, pregătirea elevilor sau infrastructura educațională, precum și elaborarea ghidurilor pentru proiectarea activităților on line, derularea cursurilor de formare  destinate cadrelor didactice în vederea  utilizării platformelor din mediul virtual de învățare, rezultatele obținute de elevii ieșeni la evaluările naționale sau organizarea activităților din calendarele specifice, incluzând examenele destinate cadrelor didactice, respectiv definitivatul și titularizarea.

Citeste si   CEL MAI APRECIAT MANAGER medical al momentului ar putea CANDIDA din partea PSD la PARLAMENTARE

La rândul său, Ministrul  Educației, prof. Monica Anisie a apreciat efortul cadrelor didactice și al tuturor angajaților din sistem care, prin implicare responsabilă, au făcut posibilă desfășurarea activităților de învățare fie online, fie la distanță, pe toată perioada întreruperii cursurilor pe fondul crizei epidemiologice. Totodată, s-a evidențiat, cu prioritate, efortul de organizare și derulare a examenului de Evaluare Națională și a celui de Bacalaureat, în condițiile speciale impuse de starea de alertă.

De asemenea, Ministrul Monica Anisie, în spiritul dialogului și al deschiderii față de abordarea problemelor reale din sistem, a invitat toți actorii implicați în actul educațional să expună acele aspecte sau disfuncționalități cu care s-au confruntat în ultima perioadă și să propună scenarii care pot conduce la identificarea soluțiilor adecvate pentru rezolvarea lor. În plus, s-a menționat și faptul că programul Teleșcoala, derulat în perioada întreruperii cursurilor, continuă și în etapa următoare, fiind destinat atât absolvenților de clasa a XII-a care vor susține examenele din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, cât și cadrelor didactice pentru care va exista o secțiune special destinată pregătirii în vederea proiectării și desfășurării activităților de învățare în medii on line.

Citeste si   Tânărul care a DISTRUS 10 MAȘINI în cartierul ALEXANDRU nu deține PERMIS de CONDUCERE

Pe de altă parte, Ministrul Mediului, Costel Alexe, a insistat asupra aspectelor de infrastructură educațională, subliniind rolul implicării autorităților locale în ceea ce privește atât dotarea școlilor cu resursele materiale necesare desfășurării în bune condiții a procesului educațional, cât și implementarea proiectelor de dezvoltare și modernizare locală.

La finalul întâlnirii de lucru din Inspectoratul Școlar Județean Iași, Ministrul Educației, prof. Monica Anisie, Ministrul Mediului, Costel Alexe și Inspectorul Școlar General al I.S.J. Iași, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș au susținut o conferință de presă comună în care au răspuns jurnaliștilor la întrebări legate de activitățile din domeniul educației care se vor desfășura în perioada următoare, conform calendarelor specifice.

Ministrul Monica Anisie a donat 100 de tablete elevilor școlii

În agenda zilei, au fost cuprinse și deplasări realizate cu scopul vizitării unor școli din județ. Astfel, o echipă a I.S.J. Iași i-a însoțit pe Ministrul Educației și pe Ministrul Mediului la Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana unde au fost vizitate spațiile de învățare și s-au purtat discuții cu profesorii școlii și cu directorul unității de învățământ legate de identificarea nevoilor copiilor din comunitate care nu dispun de dispozitivele electronice necesare pentru participarea la activitățile de învățare on line. Pe acest fond, Ministrul Monica Anisie a donat 100 de tablete elevilor școlii.

Citeste si   COPIII Revoluției – povești FILMATE cu părinții REVOLUȚIONARI și copiii acestora despre tranziția de la COMUNISM la democrație

Traseul de lucru din județul Iași a continuat cu vizitarea Colegiului Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Paşcani unde, după vizitarea spațiilor unității de învățământ, au fost căutate, într-un dialog deschis purtat cu profesorii școlii și cu echipa de conducere a acesteia, soluții eficiente pentru adaptarea activităților de învățare din domeniul tehnologic la noile mutații din plan social, astfel încât absolvenții acestor rute de învățare să fie integrați, fără dificultate, pe piața muncii.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ