Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat astăzi cu cât vor fi despăgubiți crescătorii de porci afectați de pesta porcină

Potrivit lui Teodorovici, ministrul Agriculturii va elabora un proiect de act normativ pentru stabilirea mecanismului privind aceste despăgubiri, proiect ce va ajunge săptămâna viitoare pe masa Guvernului.

“Ca exemplu, tot ce este sub 100 kilograme, să spunem, să primească plata de despăgubire la 100 de kilograme. Asta va fi probabil propunerea pe masa Guvernului. Ce va fi peste se plăteşte la cât e peste, dar nu mai puţin de 100 kilograme. (..) Prima de repopulare se va stabili în momentul în care lucrurile se stăpânesc. Se va sprijini populaţia pentru repopularea în zonele în care animalele au fost sacrificate”, a explicat Teodorovici.

Întrebat care vor fi, concret, sumele pentru despăgubire, ministrul a precizat că acestea vor fi în propunerea de act normativ pe care ministerul Agriculturii îl va trimite către MFP.

Până acum, în România, au fost confirmate 800 de focare de pestă porcină, în 11 județe. Peste 140.000 de porci au fost sacrificaţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ