Share

 

Modelul german „Kurzarbeit” în România

„S-a decis sprijinirea angajatorilor cu comenzi sub nivelul pe care-l aveau înainte de criză. Guvernul a decis reglementarea unui timp flexibil de lucru – „Kurzarbeit”. Măsura am consultat-o intens cu patronatele și sindicatele. Este o reglementare cu totul nouă în România”, a anunțat Violeta Alexandru. 

Condițiile in care angajatorii pot reduce timpul de lucru pentru angajați

Angajatorul va putea apela la această măsură de sprijin numai după ce se consultă cu salariatul și sindicatele.

„Angajatorul, in colaborare cu angajatul, cu informarea sindicatului, a angajatului, dupa caz, doar dupa informarea acestuia si consultarea cu el, va putea lua decizia reducerii timpului de lucru pentru angajat. Angajatul va lucra un timp redus de lucru și va primi 75% din diferenta dintre salariul pe care-l avea inaintea perioadei de criza și salariul care rezulta din reducerea timpului de lucru”, a explicat ministrul Muncii.

Citeste si   Camelia GAVRILĂ, Mihai CHIRICA și trecutul POLITIC pe care-l vor UITAT

Potrivit exemplului dat de Violeta Alexandru, „reducerea timpului de lucru asa cum am reglementat se poate face la maximum la 50%. Daca se decide reducerea cu 50% a timpului de lucru, inseamna ca salariatul va avea un salariu de 87,5% muncind doar 50% din timpul efectiv de lucru”.

Condițiile în care angajatorii pot beneficia de ajutor pentru „Kurzarbeit”

„Cel putin 10% dintre salariatii unei unitati economice trebuie sa fie in aceasta situatie pentru ca angajatorul sa poata solicita fondurile aferente acestei masuri.

Cifra de afaceri din luna anterioara sau din cea dinaintea ultimei luni trebuie sa fi scazut cu 10 la suta fata de luna similara din anul anterior, deci din 2019.

Citeste si   Nicușor Dan o invită iar pe Gabriela Firea la dezbatere la Realitatea PLUS

Insist ca decizia privind reducerea timpului de lucru se ia prin informarea si consultarea salariatilor, respectiv a sindicatului acolo unde exista , iar datele privind schimbarea timpului de lucru trebuie inregistrate in REVISAL.

Procedura este pe baza de decont, deci initial angajatorul acorda sumele urmand sa depuna o cerere  in acest sens in baza platilor facute catre agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca. Masura se aplica pana la sfarsitul acestui an”, a mai spus Alexandru. 

Sprijin pentru angajatorii cu sezonieri și zilieri

În cazul angajatorilor care au sezonieri, „un sprijin pe o durata de 3 luni dar nu consecutive, pot fi la alegerea celor doua parti (angajator și angajat – n.red.) , doar sa se incadreze in termenul maxim de 31 decembrie 2020. Acordam 41,5% din salariul lor brut dar nu mai mult de 41,5 % din salariul mediu brut. Se aplica tuturor domeniilor, conditia e că este pe o durata de maxim trei luni„, a precizat ministrul Muncii.

Citeste si   Campania electorală, faza "detectorul de minciuni". Cioloș i-a cerut lui Firea să-și facă testul poligraf. Ce a răspuns edilul

Despre măsurile acordate pentru sprijinirea angajaților cu zilieri, Violeta Alexandru a anunțat că „acoperim 355 din remunerația aferentă fiecărei zi de muncă, tot pentru o perioadă de trei luni, la alegere, lunile nu trebuie sa fie consecutive, doar sa fie pana la 31 decembrie”. 

Beneficiarii trebuie sa plateasca zilierilor sumele aferente, inclusiv contributiile, apoi se vor adresa agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala pentru decontarea sumelor, potrivit deciziei Guvernului, a mai spus Alexandru.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ