Share

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că situaţia este critică din cauza întârzierii cu care preşedintele Klaus Iohannis decide dacă promulgă sau nu bugetul pe 2017. Creşterea pensiilor este în pericol, la fel şi cea a salariilor, iar comunităţile locale sunt blocate de lipsa unui buget pe 2017, susţine aceasta.

Majorarea pensiilor şi eliminarea CASS-ului ar putea fi amânate, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu promulgă mai repede bugetul. “Eu zic că e foarte complicat şi e o situaţie fără precedent. Noi am mai eliminat impozitul şi CASS pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, o măsură bună şi aşteptată de pensionari“, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Citeste si   Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, în carantină din cauza COVID-19

Totodată, oraşele, satele şi comunele sunt la un pas de blocaj total, din cauza lipsei bugetului. Angajaţii riscă să nu-şi mai primească salariile, iar utilităţile să nu mai poată fi plătite.

Situaţia este foarte gravă în ţară, pentru că nu vorbesc doar de faptul că primarii nu pot da drumul la investiţii, gândiţi-vă la o licitaţie, durează 6 luni, nu ai bugetul aprobat nici măcar la nivelul întregii românii“, a mai precizat ministrul Muncii.

Citeste si   Tradiționalul târg de Crăciun din Nurnberg, ANULAT din cauza epidemiei de coronavirus

Primarii noştri din Dolj au spus: “Măcar lăsaţi-ne să ne punem eşarfele tricolore şi să mergem la Cotroceni şi să explicăm că sunt blocate comunităţile locale în acest moment” “, a mai precizat Lia Olguţa Vasilescu.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marţi, ă nu împărtăşeşte ”îngrijorarea” pe care a transmis-o preşedintele Klaus Iohannis cu privire bugetul de stat, precizând că au fost întâlniri publice între Guvern şi Administraţia Prezidenţială pe buget, subliniind că acesta este ”un proiect ambiţios şi un proiect de buget care conţine toate măsurile prinse în programul de guvernare”.

Citeste si   Alertă la Spitalul de Urgență Miercurea Ciuc! Se sistează intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii cronici

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ