Share

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a ajuns ieri la Iași, mai exact la Balș

Aici a discutat cu cetățenii despre problemele curente ale comunei. Alături de Maricel POPA, Președintele Consiliului Județean Iași și-a manifestat spijinul pentru candidatul PSD în alegeri, primarul interimar Vasile ACATRINEI.

Întrebată care sunt planurile cu care a venit pentru Iași, Ministrul Muncii a declarat că  Guvernul se uită spre acest județ cu foarte mare atenție.Am venit să-l susțin pe domnul Acatrinei în campania electorală”.

„Salariul minim care va fi de anul viitor, va scadea cu 35%. De aici încep să se adauge deducerile. Deducerile pentru fiecare copil înseamnă 160 de lei. Deducerile se aplică până la 3600 de lei”, explică Ministrul Muncii.

La legea salarizării, a fost demarat un proiect care a fost publicat într-un anumit ziar și toată lumea era înebunită și a început să-l prezinte, de fapt: nu era proiectul nostru, era de pe vremea lui Daniel Cioloș.

Nu era proiectul nostru. Când am apărut cu proiectul nostru de lege, ni s-a spus: „Uite, s-a răzgândit PSD-ul”, dar noi nu aveam nici o treabă cu proiectul acela.

Sunt foarte multe documente de lucru, pentru că noi în momentul în care dăm o lege sau o ordonanță de urgență o analizăm bine și o întoarcem pe toate părțile; ne gândim cum va fi mai bine, ce impact va avea, a mai clarificat Ministrul Muncii.

Ministrul Muncii a mai clarificat că a avut câteva chestiuni în programul de guvernare pe care într-adevăr, nu le-a putut realiza anul acesta.

„Ministrul Muncii a venit la Iași pentru a clarifica situația salariilor și celelalte probleme, pentru că s-a produs în media o dezinformare a acestor legi”, a declarat Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași.

Pentru tot ce înseamnă clasa de mijloc legea era foarte bună

De exemplu, clasa de mijloc beneficia de reduceri pentru copii și dacă părinții voiau să dea meditații, puteam să clarificăm faptul că pot fi meditați din banii statului.

Din ce am propus să facem pentru acest an, am realizat peste 80%, dacă voi mai arătați un guvern care a realizat acest lucru în primul rând…, dar până în 2020 mai avem multe de făcut.

Noi am început acum cu codul fiscal, cu salariul minim pe economie, care este 1900 de lei, avem o deducere de 510 lei care nu se impozitează, asta pentru cel care are salariul minim și care nu are pe nimeni în întreținere, dar dacă mai are pe cineva în întreținere, la fiecare copil de exemplu se mai adaugă 160 de lei. La toate astea, se fac deduceri de la impozit. 

„Avem depusă documentația pentru finanțarea școlii, dar cel mai important este canalizarea și într-adevăr nu toți au posibilitatea de a face fose. Toți ne dorim acest lucru”, a declarat primarul comunei Balș, Vasile Acatrinei.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ