Ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, susține varianta dorită și de Partidul Democrat controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc, în criza de la Chișinău

MAE român consideră că singura soluție este cea a alegerilor anticipate în Republica Moldova.  

România susține, prin vocea ministrului de Externe, organizarea de alegeri anticipate în Republica Moldova, varianta dorită și de Partidul Democrat al oligarhului Vlad Plahotniuc, care refuză să părăsească puterea și nu recunoaște guvernul votat de socialiștii lui Igor Dodon și proeuropenii din blocul ACUM.

”Ministerul Afacerilor Externe urmărește îndeaproape evoluțiile politice din R. Moldova. România, ca stat membru care deține președinția UE și susține ferm parcursul european al R. Moldova a făcut apel ca toate forțele să respecte alegerile din februarie”, a spus Meleșcanu.

Meleșcanu a îndemnat forțele politice la dialog. ”Credem că cetățenii din R. Moldova au nevoie de o soluție negociată politic care să asigure stabilitatea. Azi am dat instrucțuiuni ambasadorului de la Chișinău, Daniel Ioniță, să participe la o întâlnire cu președintele Dodon. A vorbit 15 minute doar domnul Dodon. În paralel, i-am dat instrucțiuni să se întâlnească cu liderul Partidului Democrat (Vlad Plahotniuc, n.r.), ar trebui și ei să fie implicați. Ca politician cu oareșcare experiență, suntem preocupați de escaladarea protestelor din Moldova”, a spus Meleșcanu.

LĂSAȚI UN MESAJ