Share

Nelu Tătaru: “Am avut o modernizare forţată. Noi până acum avem creşterea capacităţilor de ventilatoare, monitoare, injectomate cu peste 75%. Până la sfârşitul anului, ce avem în acest moment contracte, vom merge cu încă 17%. Contractele noastre merg până în aprilie anul viitor, în care vom avea o modernizare de 146% a tot ce înseamnă aparatură. Venim din 30 de ani în care nu am avut absolut nimic, am modernizat forţat în acelaşi timp, dar trebuie să ne gândim că toate acestea merg cu o capacitate umană. (…) Sistemul medical face tot ce este posibil în acest moment. (…) Dar nu ne lăsăm doar în baza sistemului medical. Discuţiile în contradictoriu în acest moment, factorul politic, intrând pe o campanie electorală, tot în acest moment este cel care nu poate să facă decât rău”.

Citeste si   Ce se întâmplă cu bucureștenii aflați în carantină, dar care vor să voteze. Anunțul primarului Nicușor Dan

Ministrul a vorbit și despre modul în care vom aborda Crăciunul anul acesta.

Nelu Tătaru: “Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun. Noi avem în acest moment nişte repere şi am spus care sunt barometrele mele: primirile urgenţe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. În condiţiile în care eu am nişte reguli şi nu le respect, mă gândesc că, da, poate fi. Îmi fac o evaluare şi o previziune a mea. În condiţiile în care eu voi respecta nişte reguli, avem trei cicluri de 14 zile epidemiologic, ar trebui să ajung la o limitare, la un platou. Va trebui să continui încă cu acel ciclu de 3×14 zile, ca să încep să scad ca număr. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect, voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniştit sau voi merge la munte sau voi merge în străinătate, se înşală. Gândiţi-vă că nu suntem numai noi. Toate comunităţile, toate ţările îşi închid graniţele. (…) Cred că ar trebui toţi, într-un efort comun, să ajungem la un numitor comun: respectarea unor reguli, un tratament de calitate în condiţii de presiune scăzută”

Citeste si   Românii din mai multe țări vor trebui să prezinte declarație pe propria răspundere când merg la vot. Peste 300 de secții în plus față de 2016

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ