Share

 

În plină pandemie de coronavirus, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a cerut demisia șefului Direcției de Sănătate Publică din Iași, potrivit unor surse din PNL.

Vasile Cepoi, șeful DSP Iași este acuzat că a emis autorizația de funcționare pentru Spitalul Modular din Lețcani, cu toate că unitatea se confruntă cu probleme serioase.

Duminică, Nelu Tătaru a fost la Lețcani pentru a evalua situația spitalului mobil, unde s-a declarat nemulțumit de lucrurile care se întâmplă la unitatea medicală.

Surse din PNL spun că, Nelu Tătaru i-ar fi cerut demisia șefului DSP Iași, Vasile Cepoi, acuzându-l că a greșit în acest caz și că a vrut să-l acopere pe fostul șef al Consiliului Județean, Maricel Popa.

Citeste si   „Școli creative”- CREȘTEREA accesului la EDUCAȚIE pentru comunități DEZAVANTAJE socio-economic din IAȘI și VASLUI

Alături de Nelu Tătaru a fost și șeful Consiliului Județean Iași, Costel Alexe care s-a arătat nemulțumit la rândul său, de problemele găsite la Spitalul Modular de la Lețcani, investiție de peste 13 milioane de euro.

”Este inacceptabil ce se întâmplă cu un spital care avea termen de predare 18 mai. Ieşenii trebuie să fie informaţi corect despre ceea ce s-a întâmplat la Leţcani cu acest spital mobil şi să nu cadă victime într-un război politic în care fostul preşedinte al CJ Maricel Popa şi-a dorit să folosească spitalul.

Cei de la Direcţia de Sănătate Publică au făcut o analiză privind ceea ce înseamnă spitalul şi au găsit opt deficienţe majore în ceea ce priveşte funcţionarea acestui spital.

Azi (duminică – n.r.) în timp ce noi eram la Leţcani în vizită, curentul electric a căzut într-unul dintre compartimente.

Alimentarea cu apă potabilă şi conductele de canalizare externe nu sunt izolate complet, existând risc de îngheţ. Instalaţia de încălzire nu funcţionează în condiţii de temperatură de minus 15 grade, iar apele pluviale nu sunt colectate, inundând curtea”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Săptămâna viitoare , o echipă de experți de la Ministerul Sănătății va fi trimisă la Spitalul Mobil din Lețcani pentru a evalua problemele existente și pentru a găsi soluții.

Citeste si   VIDEO - INTERVIU cu Iulian COZIANU, președintele Sanitas IAȘI: ”Angajații din domeniul SANITAR vor acționa în INSTANȚĂ AUTORITĂȚILE”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ