Ministrul Sănătății a declarat marți seară că se va putea ieși la picnic în parc, dar numai în interiorul respectivului parc, dar locurile de joacă vor rămâne închise și după 15 mai. Nelu Tătaru le recomandă autorităților locale să redeschidă parcurile, dar nu și locurile de joacă pentru copii.

„Picnicurile în aer liber sunt permise dacă nu ieșim din localitate. Parcurile nu le-am închis noi. Au fost închise de autoritățile locale. Recomandarea este să le redeschidă, dar nu și locurile de joacă”, a afirmat Nelu Tătaru, marți seară, la un post tv.

Citeste si   Ministrul de Interne, Marcel Vela, în fața moțiunii simple

„Trebuie să intrăm în normalitate, dar gradual, precaut, controlat”, a mai avertizat ministrul Sănătății.

Mesajul ministrului Sănătății a fost cu totul altul decât al viceprimarului Capitalei.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a anunțat, tot marți, că decizia redeschiderii parcurilor, începând cu data de 15 mai, vizează inclusiv locurile de joacă de pe suprafaţa acestora.

Citeste si   100% TU DECIZI! Cum s-a cățărat în vârf baronul "Portofel", Marian Oprișan

„Hotărârea Comitetului Municipal spune că începând cu data de 15 toate parcurile şi grădinile publice se deschid. Nu se face excepţie: loc de joacă, loc de luat de masa, loc de jucat table. Tot spaţiul se redeschide publicului. (…) Sigur, copiii se vor juca, dar asta nu înseamnă că nu vor fi supravegheaţi de adulţi, iar adulţii trebuie să ia măsurile care se impun pentru această perioadă. Responsabilitatea socială este cuvântul de ordine de acum încolo”, a declarat marți viceprimarul Aurelian Bădulescu pentru Agerpres.

Citeste si   Cîțu: O părere personală: această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului 
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ