„Precauţiile trebuie să existe în continuare pentru că vorbim de o posibilă relaxare după 15 mai. Până pe 15 mai prefer să discutăm de aceste măsuri de precauţie. Suntem încă pe acel platou, nu suntem într-o scădere, suntem într-o reglare a numărului de cazuri constante pe zile, astăzi (sâmbătă, 9 mai – n.red.) avem 15.100 de infectaţi, avem 6.900 de vindecaţi, avem 245 de cazuri în terapie intensivă, 320 de cazuri noi.

Citeste si   Bogdan COJOCARU, copilul de suflet al lui Maricel POPA are păreri! PSD se duce în DERIZORIU

Rămânem totuşi la 300 de cazuri noi, înseamnă că trebuie să avem şi să respectăm acele precauţii.

La fel şi populaţia civilă, rog la respectarea acelei distanţări sociale, la izolarea voluntară, până la expirarea termenului în care suntem în stare de urgenţă rămânem în acel registru”, a mai transmis ministrul Sănătăţii.

Citeste si   Bogdan COJOCARU, copilul de suflet al lui Maricel POPA are păreri! PSD se duce în DERIZORIU

„Suntem într-un scenariu în care avem patologie şi infectare în tot ce înseamnă persoane instituţionalizate, cămine de bătrâni, persoane care îngrijesc aceste persoane instituţionalizate, precum şi corpul medical. Sunt secţii care sunt expuse, terapiile intensive, secţiile de urgenţe şi secţiile de boli infecţioase”, a avertizat ministrul Sănătății.

Ministrul Nelu Tătaru s-a aflat sâmbătă la la Târgu Mureș, la Unitatea de Suport Medical COVID. Unitatea spitalicească a fost pregătită pentru a prelua cazurile de COVID-19 din zonă și a pregătit mai multe paturi care acoperă o suprafață de 2.400 mp.

Citeste si   Nelu Tătaru: „ Evoluția este îmbucurătoare, de la faza de platou s-a trecut în panta descendentă”

Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureș a fost vizitată sâmbătă țo de președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ