Share

Ministrul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că verificările Corpului de Control la Agenţia Naţională de Transplant au fost finalizate, fiind descoperite nereguli “grave”, echipa de control constatând că procedurile şi criteriile de transplant nu există.

Pacienţii de pe listele de aşteptare nu beneficiză întotdeauna de şanse egale.

“Echipa de control Ministerul Sănătăţii a constatat că aceste criterii şi proceduri de alocare a organelor nu există. Nu există o listă de aşteptare la nivel naţional pentru fiecare organ. Nu există un regulament de alocare a organelor ci doar o cutumă. Din aceste motive, alocarea de organe nu se face întotdeauna după cirterii clare. Pacienţii de pe listele de aşteptare nu beneficiză întotdeauna de şanse egale. E posibil să fie în vârful listei, să existe un organ dar să nu fie el cel care intră în sala de operaţie. Nu există proceduri clare pentru contactarea pacienţilor beneficiari”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeste si   Cursurile „FAȚĂ ÎN FAȚĂ” au fost SUSPENDATE în mai multe UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT IEȘENE!

Ministrul a dat exemplul unui centru de transplant unde s-au făcut 140 de transplanturi într-un an pe o singură arie patologică, mai mult de jumătate dintre pacienţii beneficiari fiind înscrişi pe liste în acelaşi an. Aceştia au beneficiat de transplant deşi pe lista de aşteptare existau pacienţi înscrişi în anul 2005.

Citeste si   Cursurile „FAȚĂ ÎN FAȚĂ” au fost SUSPENDATE în mai multe UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT IEȘENE!

Vlad Voiculescu a anunţat că a sesizat organele abilitate în acest caz.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ