Share

Un agent de poliţie ar fi lovit un puşti de 15, pe un drum judeţean din Suceava, susţin martori oculari. Incidentul a avut lor vineri seara, atunci când poliţiştii au făcut semnal de oprire pentru un scuter pe care se aflau doi minori.

Băiatul de 14 ani conducea, iar pasager era un prieten de-al său, în vârstă de 15 ani. Puştiul nu a oprit însă la semnalul agenţilor de circulaţie ţi imediat aceştia au pornit în urmărirea scuterului.

Cei doi copii au abandonat mijlocul de transport după o bucată de drum şi fiecare a luat-o la fugă, încercând să scape de poliţişti. Cel de 15 ani a fost însă ajuns din urmă şi, conform martorilor, un agent l-a lovit cu pumnii şi cu picioarele în burtă.

Citeste si   PRIMĂRIA comunei DRĂGOIEȘTI organizează o LICITAȚIE PUBLICĂ! VEZI detaliile

Băiatul a ajuns la spital şi chiar a fost internat la Secţia Chirurgie Infantilă a Spitalului Judeţean Suceava, cu diagnosticul contuzie abdominală prin agresiune (declarativ), contuzie hemitorace stg, anunţă ştiridesuceava.

Ulterior, IPJ Suceava a transmis un comunicat de presă cu privire la incident, dar nu pomeneşte despre incidentul povestit de martori.

”La 15.09.2017, ora 20.45, în timp ce acţiona pe DJ 178, din comuna Burla, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a observat un motociclul fără număr de înmatriculare, pe care se aflau două persoane, motiv pentru care, a efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul acestuia nu a oprit, continuându-şi deplasarea către comuna Arbore.

În cauză s-a procedat la urmărirea motociclului cu mijloacele acustice şi luminoase în funcţiune, concomitent cu somarea de oprire prin portavoce, ocazie cu care, motociclul a fost blocat pe DC 42A, iar cele două persoane au coborât şi au fugit, pasagerul motociclului, fiind prins de poliţişti şi identificat ca fiind un minor de 15 ani, din comuna Arbore.

Ulterior, poliţişti l-au identificat pe conducătorul motociclului, acesta fiind un minor de 14 ani, din comuna Iaslovăţ.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere, iar motociclul nu este înmatriculat pentru a fi condus pe drumurile publice.

Din cercetări, poliţiştii au mai stabilit şi faptul că, motociclul aparţine pasagerului de 15 ani, care i l-a încredinţat minorului de 14 ani pentru a fi condus pe drumurile publice, deşi ştia că acesta nu deţine permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul de 14 ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, iar minorul de 15 ani sub aspectul comiterii infracţiunii de ”încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural”, este comunicatul redat de Biroul de Presă al IPJ Suceava.

Citeste si   (P) Gheorghe FLUTUR: ”Proiectul ”Drumul lui Ștefan cel Mare” este parte din ”Programul Ștefanian” al Consiliului Județean SUCEAVA”

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ