Share

Președintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Costel Alexe și a semnat decretul prin care a fost numit în această funcție Mircea Fechet, informează Administrația Prezidențială.

”Sunt onorat și bucuros că o să am onoarea să continui proiectele pe care le-am început în funcția de secretar de stat. Este o onoare pentru mine să pun în aplicare programul de guvernare pe care mi l-am asumat. Am o serie de priorități imediate”, a anunțat noul ministru al Mediului.

Programul ”Rabla pentru electrocasnice” va fi suplimentat cu două noi categorii de produse, respectiv tablete şi laptopuri, a declarat, joi, în conferinţa de predare – primire mandat, noul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, care, însă, nu a oferit detalii despre data de începere a acestui program.

Citeste si   Fost ministru al Educației, condamnat le 3 ani și 2 luni de închisoare. Ce infracțiuni a comis Cristian Adomniţei

 “În Programul “Rabla pentru electrocasnice” vom finanţa şapte categorii de produse. Vom încuraja românii să renunţe la vechile echipamente electrice consumatoare de energie multă şi achiziţionarea de echipamente noi, cu o clasă energetică superioară. Aici aş dori să anunţ şi o noutate: vom suplimenta cele şapte categorii pe care astăzi le avem în dezbatere publică. În urma feedback-ului provenit de la cetăţeni, în urma consultărilor pe care le-am avut şi în contextul pandemiei în care ne aflăm, vom adăuga două noi categorii, respectiv tablete şi laptopuri. Românii, în schimbul unui calculator vechi, a unui monitor, să poată să primească un voucher pentru ca să încurajăm achiziţionarea de echipamente mai puţin consumatoare de energie”, a afirmat Mircea Fechet.

Citeste si   Cristian Rizea: „Ciutacule, prietenii tăi „elefanții” sunt bine?”

“Tot la capitolul veşti bune, vă spun că mai mult de 11.200 de români au aplicat deja la ‘Casa Eficientă Energetic’. Asta înseamnă 15.000 de euro maxim pe care statul român îi decontează atunci când cetăţenii aleg să-şi eficientizeze energetic casa, fie că vorbim de izolaţie termică, schimbarea termopanelor, înlocuirea centralei termice cu una mai eficientă din punct de vedere energetic sau chiar schimbatul iluminatului în casă cu unul mai eficient. Ne propunem să evaluăm foarte repede toate aceste cereri de finanţare pentru ca românii să se poată bucura de beneficiile acestui program cât mai repede. Acelaşi lucru ni-l propunem şi cu un alt program în premieră, respectiv ‘Iluminatul public’, unde mai mult de o mie de primării au aplicat şi unde a evaluat deja peste o treime din aplicaţiile depuse”, a precizat ministrul de resort.

Citeste si   Virgil Popescu: Trebuie să ne digitalizăm, altfel nu vom avea capacitatea administrativă să putem atrage, să evaluăm proiecte şi să le putem da drumul

Mircea Fechet a ocupat, din 2019 și până acum, funcția de secretar de stat în Ministerul Mediului, fiind și reprezentant al României la Agenția Europeană de Mediu. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ