Misiune dificilă pentru László Borbély la IAȘI! Cum dezvoltăm regiunea MOLDOVA

0
Share

László Borbély: S-a adoptat agenda 2030 în Adunarea Generală ONU

Consilierul de stat László Borbély la IAȘI: Revizuim Strategia de Dezvoltare Durabilă a României din 2008

Posted by Ana Gabriela Papuc on Dienstag, 5. Dezember 2017

Ieri, la hotelul Ramada din Iași a avut loc conferința Pentru un viitor sustenabil în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă susținută de consilierul de stat László Borbély.

În cadrul acesteia, consilierul a adoptat mai multe subiecte legate de strategii de dezvoltare durabilă, despre problema migrației, dar și despre valorile reale ale României.

Programul a fost unul complex și a inclus deschiderea lucrărilor domnului László Borbély, Consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, urmat de mai multe alocuțiuni.
În cadrul reuniunii, László Borbély a invocat necesitatea punerii în practică a Strategiei de Dezvoltare Spațială pe termen mediu, care a fost adoptată în anul 2008, strategie bazată pe dezvoltarea policentrică, pe centre de dezvoltare zonale, care vor trebui să aibă strategii de dezvoltare pe termen mediu și lung.

La eveniment au mai fost prezenți Marian Șerbescu, prefectul județui Iași, Maricel Popa, Președintele CJ, Iași, Georgeta Smadu, Director Direcția planificare programare, Teodor Mitrana, UN Global Compact, Anda Orloschi, Reprezentant Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, Radu Antoche, Expert de dezvoltare rurală și politici agricole, Anca Elena Gheorghica -Președinte Asociația Mai Bine și Adrian Ursu, ph.d. Univ. AL. I. Cuza Facultatea de Geografie și Geologie.

Citeste si   Modalitățile de desfășurare a activităților DIDACTICE pentru semestrul al II-lea la USAMV IAȘI

Pe termen mediu și lung, Departamentul dorește să inițieze și să desfășoare următoarele acțiuni: revizuirea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă, organizarea unor întâlniri la nivel național și regional, cu participarea actorilor implicați în implementarea Strategiei, crearea mediului instituțional pentru a putea cuantifica obiectivele de dezvotare durabilă.

„Mi-am dat seama nu numai că ar trebui să vorbim mai mult despre dezvoltare durabilă, dar şi cât de complexe sunt aceste acţiuni, dacă încerci să le aplici în practică”, spune Laszlo Borbely.

Citeste si   FINANȚARE din POCA pentru ONG-uri și parteneri SOCIALI! Se pot OBȚINE până la 450.000 LEI

„Ne-am întâlnit aici pentru a dezbate una dintre cele mai actuale teme a politicilor publice. Dezvoltarea durabilă reprezintă o preocupare permanentă a decidenților administrativi și politici de la orice nivel”, a declarat Marian Șerbescu, Prefectul Județului Iași.

Trebuie să luptăm împreună să ne dezvoltăm, să reducem decalajul dintre regiuni și să avem autostrada, să avem dotarea spitalelor”, a specificat Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Citeste si   O nouă ÎNFRÂNGERE pentru POLITEHICA IEȘEANĂ! Rămâne pe ULTIMUL loc după meciul cu GAZ METAN

Totodată, consilierul de stat a menționat că România are o Strategie de Dezvoltare Durabilă din anul 2008.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ