Share

Sebastian Agafiţi revine la Iaşi pe 23 iulie, după ce şi-a îndeplinit cu succes obiectivul stabilit în primăvară: cucerirea vârfurilor Elbrus şi Kazbek.

Marţi, 11 iulie, la ora 11.43 (fusul orar al Georgiei), alpinistul ieşean Sebastian Agafiţi, împreună cu ceilalţi membri ai expediţiei “Sky is the limit”, a reuşit performanţa de a cuceri vârful Elbrus, cea mai înaltă culme muntoasă a Europei (5.642 de metri altitudine). El a arborat steagul Iaşului pe piscul caucazian.

“Am plecat spre vârf în noaptea de luni spre marţi, la ora 1.00. Urcuşul a durat în jur de 10 ore şi jumătate. Vremea a fost bună, dar vântul a bătut destul de tare”, a declarat Sebastian Agafiţi.

Alături de Sebastian Agafiţi s-au aflat şi alpiniştii polonezi Arkadiusz Dybiec, Krzysztof Sabacinski şi Anna Kozuch.

Peste numai o săptămână, marţi, 18 iulie, Sebastian Agafiţi a îndeplinit şi al doilea obiectiv al expediţiei Sky is the limit, atingerea vârfului Kazbez (5.033 de metri altitudine).

“Ascensiunea a fost ceva mai tehnică, dar fără probleme. La fel ca şi în cazul vârfului Elbrus, vremea a ţinut cu noi. În ascensiune am pornit de la 3.600 de metri, şi a durat circa nouă ore”, a povestit alpinistul ieşean.

Pentru reuşita misiunii “Sky is the limit”, alpinistul ieşean s-a antrenat făcând ascensiuni în această primăvară pe mai multe vârfuri din România: Moldoveanu (2544 m), Peleaga (2509 m), Omu (2505 m), Pietrosul Rodnei (2300 m), La Om (2238 m), Toaca (1904 m), Poieniţa (1438 m), pe toate aceste piscuri fiind arborat steagul Iaşului.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ