Share

În ziua de 08 septembrie 2020, cu prilejul sărbătoririi Nașterii Maicii Domnului – Sfânta Maria Mică, aproximativ 50 de jandarmi se vor afla în misiuni de menținerea și de asigurare a ordinii publice, atât în mediul urban, cât și rural din jud. Iași.

Efectivele de jandarmi vor acționa preponderent în cooperare cu Poliția, prin constituirea patrulelor mixte de ordine publică.

Citeste si   Ieșenii MĂNÂNCĂ o pâine mai SCUMPĂ anul acesta! Mihai, agricultor: ”SECETA a DISTRUS hectare ÎNTREGI”

Totodată, cu ocazia Hramului Mănăstirii Hadâmbu, un echipaj de jandarmi va asigura ordinea cu prilejul slujbei religioase, marți, 08 septembrie.

În cadrul misiunilor jandarmii vor acționa pentru respectarea măsurilor specifice de combatere a COVID-19, asigurarea ordinii publice, prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii. De asemenea, în caz de comitere a unor fapte antisociale, se va interveni în vederea luării măsurilor legale. 

Citeste si   EXPOZIȚIE de creaţie artistică FOTOGRAFICĂ “Tinerețe fără bătrânețe. Delta – Tărâm de poveste” la Iulius Mall IAȘI

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsuri de autoprotecție sanitară, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ