Share

Proiectul de reabilitare a Spitalului Sfânta Maria a fost semnat la Guvernul României

Cel mai mare proiect cu finanțare Europeană din Regiunea Nord-Est a fost astăzi semnat la Guvernul României în prezența prim-ministrului Mihai Tudose, de către Ministrul Delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica și președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.
Proiectul „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași” a fost depus în vederea finanțării prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020

Valoarea investiției este de 121.476.128,04 lei cu TVA (aproximativ 27 milioane de euro). Contribuția Consiliului Județean va fi de 33.250.668,77 lei cu TVA (7,2 milioane de euro), reprezentând cheltuielile neeligibile și cofinanțarea de 2% din costurile eligibile ale proiectului.

”Vorbim de o investiție de peste 121 de milioane de lei, numai în reabilitarea unui spital, care funcționează de mulți ani la standarde moderne. La aceasta se va adăuga o a doua etapă și anume dotarea medicală. Nu facem decât să rămânem consecvenți în ceea ce am promis, prioritățile noastre fiind sănătatea, educația și infrastructura. Este un bun început, urmează de acum spitalele regionale dintre care unul este tot la Iași” a spus Premierul Mihai Tudose.

Județul Iași este unul dintre cele mai bune în ceea ce privește absorbția fondurilor Europene

„Aș dori să felicit colegii din Ministerul Fondurilor Europene și autoritățile județene pentru demararea acestui proiect. Județul Iași este unul dintre cele mai bune în ceea ce privește absorbția fondurilor Europene. Doar pentru perioada 2014-2020 vorbim despre proiecte de aproximativ un miliard de euro, ceea ce reprezintă un obiectiv ambițios. Le doresc mult succes, atât domnului președinte al CJ Iași cât și reprezentanților spitalului în implementarea proiectului”, a afirmat la semnarea contractului, Marius Nica, Ministrul Delegat pentru Fonduri Europene.

Citeste si   CÂȘTIGĂ un super LAPTOP MacBook Air și bucură-te de TARIFE SPECIALE la gaz și electricitate, cu ENEL

„Iașul merită alocarea acestor fonduri pentru ca Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria să devină o unitate cu un standard ridicat în ceea ce privește condițiile de tratament și confortul pacienților,” a afirmat la semnarea contractului, Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ