Share

Republica Moldova își alege astăzi președintele.

Cetățenii sunt așteptați la urne să aleagă între candidatul PSRM – Igor Dodon și candidatul comun al forțelor anti-oligarhice, liderul PAS – Maia Sandu. În primul tur al scrutinului Igor Dodon -a fost votat de 47,98% din numărul total al alegătorilor prezenți la urne, iar Maia Sandu – de 38,71%!

Procesul de votare este afectat, în unele localități, de defecţiuni tehnice. Potrivit CEC, în aproximativ 15 localităţi din ţară sunt întreruperi de curent. Cele mai multe sesizări au fost făcute în legătură cu penele de electricitate provocate de condiţiile meteo. În teritoriu sunt delegaţi reprezentanţi Red-Nord, Red-Nord Vest și Red-Union Fenosa. Aceste sesizări au constituit 90 la sută din totalul sesizărilor.

Totodată au fost înregistrate două sesizări privind plasarea publicităţii electorale în raza secţiilor de votare.


statistici-vot-moldova

Până la această oră au votat peste 10% din numărul total de alegători. Din cei peste 280 de persoane, aproximativ 11 mii de alegători sunt din diasporă.

 

Igor Dodon la urna de vot: 

Majoritatea cetățenilor vor ca țara să meargă într-o direcție mai bună. Eu voi fi un președinte al tuturor, indiferent de viziuni. Scopul nostru este ca viața să fie mai bună. Cetățenii vor pace, ca situația să se liniștească, ca să trăiască mai bine. Eu sper că noi nu vom ajunge la proteste. Doresc ca oponenții să monitorizeze procesul de votare, iar după pronunțarea rezultatelor să le recunoască

 

  Traian Băsescu după ce și-a exprimat votul

basescu-vot-moldova

“Sunt cetățean al Republicii Moldova și am votat pentru candidatul care în toată campania a susținut că va menține drumul european al Republicii Moldova și apropierea de România”, a declarat fostul președinte.

“Categoric, în fața alternativei Dodon sau Maia Sandu, orice om care se gândește la binele Republicii Moldova va opta pentru Maia Sandu. Maia Sandu propune o Republica Moldova care să-și însușească valorile europene, pe când Dodon propune un drum către Moscova, care înseamnă o guvernare de tip oligarhic. Ori eu, ca cetățean al Republicii Moldova, vreau valori europene în această țară.” 

Traian Băsescu votează la Ambasada Republicii Moldova de la București

Ex-președintele României, Traian Băsescu, care recent a primit cetățenia Republicii Moldova, va vota la secția de votare din incinta Ambasadei RM de la București.

vot-moskva

Moscova // Cresc cozile la intrarea în secțiile de votare

La cele două secții de votare din Moscova încep să se creeze cozi.

 

vot-suedia

La ora 07:02 (ora locală, Stockholm) mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova deja erau prezenți la urnele de vot. 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ