Share

În următorii patru ani, România va avea la dispoziție 30.4 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru redresarea economiei după pandemia de COVID -19. Banii vor fi alocați prin mecanismul de redresare NextGenerationEU.

Guvernul își propune cu cei 30.4 milioane de euro să investească în autostrăzi și în marile proiecte de infrastructură.

Din totalul de 30,4 miliarde de euro, granturile nerambursabile sunt de 13,7 miliarde euro, iar împrumuturile la dobânzi avantajoase, atrase de Comisia Europeană în numele tuturor statelor membre, sunt de 16,6 miliarde euro.

Totodată, România trebuie să trimită în noiembrie la Comisia Europeană un Plan Național de Recuperare și Reziliență (PNRR), care trebuie aprobat înainte de a fi pus în practică.

Moldova rămâne fără AUTOSTRADĂ și în următorii PATRU ani

Proiectarea Autostrăzii A8 Târgu Neamț – Ungheni nu se află în planul de investiții al Guvernului pentru cei 30.4 milioane de euro.

Citeste si   Cristian NECHIFOR, ”groparul” MOLDOVA TRICOTAJE trebuie să achite 207.386 LEI pentru acoperirea PASIVULUI firmei N & G CONS INVEST SRL

Autostrada A8, tronsonul peste munți care ar trebui să lege Moldova de Transilvania și de Vest, a primit o nouă anulare din partea Guvernului. În cei 30.4 milioane de euro pe care România trebuie să îi cheltuiască în următorii patru ani, nu regăsim Autostrada A8, dar nici un proiect important pentru Iași.

Confirmarea că A8 va fi dată uitării a fost confirmată și de Deputatul PSD de Bacău Lucian ȘOVA, la data de 13.11 a.c.

ȘOVA a susținut de curând (13.11- n.r.) că Autostrada de la Iași va fi mutată la Bacău pentru bunăstarea Băcăuanilor. 

Lucian ȘOVA: ”Mutăm autostrada de la Iași la Bacău pentru bunăstarea Băcăuanilor”

”Deși ”deștepții zilei” susțin în campania electorală că ”evidențierea luptei cu pandemia” este mai importantă decât promovarea obiectivelor ce pe termen lung vor aduce dezvoltare Bacăului, eu cred că ceea ce am făcut la Ministerul Transporturilor acum mai puțin de doi ani va dăinui.

Calea ireversibilă pe care am adus proiectul A13 Bacău-Brașov capătă recunoaștere și din partea «dușmanilor». Peste ani (nu mulți) pandemia va fi combătută că toate celelalte din istorie, dar bunăstarea băcăuanilor va fi dată de “visul” nostru împlinit Bacău, centru regional al transporturilor în Moldova”, a declarat Lucian Șova.

Nici un reprezentant al PNL Iași nu a îndrăznit să iasă public pentru a dezminte bomba dată de PSD-istul Lucian Șova.

Citeste si   GALA Dezvoltării Durabile are loc MÂINE

Astfel,  proiectul A13 Bacău – Brașov va fi prioritatea numărul 1 și va fi finanțabil din fonduri UE, iar Moldova va rămâne fără autostradă pentru alți patru ani.

Activiștii PRO AUTOSTRADA se pregătesc de PROTEST

Activiștii PRO AUTOSTRADĂ nu sunt de acord cu măsura luată de către Guvernul României și anunță că pe data de 2 decembrie vor avea o acțiune de protest în fața Guvernului, Parlamentului și Președinției.

Cătălin URTOI a declarat că toate acțiunile actualului Guvern ne arată foarte clar că se dorește renunțarea la tronsonul Tg. Mureș – Tg Neamț, parte din autostrada A8.

Toate acțiunile actualului Guvern ne arată foarte clar că se dorește renunțarea la tronsonul Tg. Mureș – Tg Neamț, parte din autostrada A8. Pe 2 Decembrie 2020 IPM și IPtA8 vor fi la București pentru o acțiune de protest în fața Guvernului, Parlamentului și Președinției.

Acest tronson poate fi scos la licitație pentru proiectare și execuție după Iulie 2021, dar are nevoie de finanțare.

Așteptăm cât mai mulți ieșeni alături de noi! Din Iași vor pleca două microbuze și mai multe autoturisme. Ni se vor alătura și câteva autoturisme din Roman și Focșani. Menționez că nu va fi un marș auto, ci doar o pichetare a celor trei instituții.

Am pregătit bannere cu mesaje pro autostradă și vom respecta măsurile de protejare a persoanelor participante, impuse în această perioadă”, a declarat Cătălin URTOI.

 

 

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ