Share

Monica Anisie: „Suportul emoțional pe care trebuie să îl oferim copiilor, cu atât mai mult în această perioadă, este extrem de valoros. Am discutat și cu inspectorii școlari astăzi acest aspect și am căutat #împreună soluții prin care putem veni proactiv în întâmpinarea nevoilor preșcolarilor, elevilor și părinților.

Astfel, am decis următoarele:

Consilierii școlari vor transmite săptămânal învățătorilor si profesorilor diriginți programul de consiliere, prin email sau telefonic, în funcție de resursele disponibile. Aceștia le vor comunica părinților și elevilor programul și datele de contact ale consilierului școlar care va oferi suport pentru orice problemă întâmpinată.În contextul actual, pentru a veni în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice, consilierii școlari vor participa la orele de dirigenție sau vor realiza sesiuni de pregătire pentru profesori, diriginți și învățători.Până în luna mai, pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, consilierii școlari vor finaliza testarea aptitudinală (la nivelul fiecărui CJRAE/CMBRAE sunt disponibile modele de teste). De asemenea, CJRAE/CMBRAE, până la finalul lunii noiembrie, trebuie să finalizeze studiul privind opțiunile școlare ale elevilor din clasa a VIII-a . Acest studiu constituie bază a planului de școlarizare.Am recomandat tuturor CJRAE/CMBRAE să dezvolte parteneriate locale cu societatea civilă, pentru a realiza proiecte și programe online destinate copiilor (exemplu: cursuri de Educație financiară, identificare a știrilor false, Educație pentru sănătate, Antreprenoriat, Meseriile viitorului etc).

Citeste si   VIDEO Orban: Spitalele private vor trata și ele pacienți COVID-19

Trebuie să ne unim forțele pentru binele copiilor! Vreau ca fiecare cadru didactic, elev și părinte să știe că îi înțelegem și că suntem alături de ei!”


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ