Share

 

„Prevederi din ghid le-am experimentat deja. Pentru că s-au dezinfectat unitatile de invatamant, au fost realizate circuitele, au purtat masti elevii in timpul examenelor, și personalul din unitatile din invatamant, și a fost respectată distanța pe care, prin ordinul ministrilor Educației și Sănătății, distanță prevăzută în acel ordin, și anume 2 metri față, spate, stânga, dreapta. Începem anul scolar în conformitate cu Ghidul pe care 

Citeste si   RealitateadeBucurești | Nicușor Dan, despre faptul că Firea n-a venit la dezbatere: A spus lucruri inventate, care pot fi contracarate foarte ușor

Ministerul Sănătății îl va aproba. El este acum în dezbatere publica si această măsură a distanțării este acum modificată”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, aflată la Alexandria, județul Teleorman. 

Ghidul elaborat de Ministerul Sănătății care cuprinde normele pentru redeschiderea școlii în timpul epidemiei de coronavirus a fost publicat în urmă cu o săptămână, pe 18 august, și se află în transparență decizională încă două săptămâni după deschiderea anului școlar 2020-2021. Ordinul de ministru cu regulile sanitare și de protecție din școli în timpul epidemiei de coronavirus poate fi consultat AICI.

Citeste si   Ludovic Orban, mesaj către primarii care se plâng că nu au primit bani: ”Să se străduiască mai mult să absoarbă fonduri europene, că stau foarte prost”

În legătură cu distanța păstrată între elevi, profesori, la școală, Monica Anisie a precizat că „Ministerul Sănătății a prevăzut o distanță de un metru, și, acolo unde nu se poate realiza această distanțare, să existe separatoare între copii”.

Ministrul Educației a mai spus că „masura cea mai importantă este aceea de a purta mască și de a ne spăla cât mai des pe mâini. Acestea sunt măsurile pe care Ministerul Sănătății le-a prevăzut în Ghid”.

Citeste si   Noul Argeș: autostradă, reabilitarea gării regale, deschiderea permanentă a Transfăgărășanului

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ