Share

Scandaluri cu firme, și falimente pe bandă rulantă

De numele actualului Președinte al Consiliului Județean Iași se leagă o serie întreagă de falimente și scandaluri. Maricel Popa a preluat dubios, a căpușat și a falimentat o serie de  firme de renume ale statului român.

A reușit performanța de a face concedieri masive, de a vinde pe nimic activele, s-a lansat în activități susceptibile de speculă imobiliară cu terenurile fostelor unități industriale și a crescut datoriile acestora la stat, ducându-le la faliment.

Firma Hold SRL a fost radiată în 2006, iar situațiile financiare nu se mai găsesc, este prima firmă falimentată de Maricel Popa

Mega Auto Transport SRL, apărută prin divizarea firmei Conex Grup SRL, în care  Maricel Popa a fost asociat cu soţii Prisecaru  a fost apoi legată de firma lui Maricel Popa- Dawn Rom SRL care în prezent este lichidată. Prin această firmă, Maricel Popa a reușit devalizarea Tehnoton SA, condusă de către finul acestuia, Gabriel Manolache.

În 2004, Maricel Popa s-a retras din firmă, lăsându-l în locul lui pe Gheorghe Baciu. Maricel Popa și Gheorghe Baciu (deținător al firmelor Omega BC Comunications și Forest Trading) au în comun și falimentul Moldoforest.

Alte firme prin care Maricel Popa a căpușat și falimentat firma Tehnoton SA au fost: ”Omega Is Comunications”, ”Dawn Rom”, ”Mega Ruslant” și ”Augustus”.

Citeste si   Vaccinarea ANTI-COVID19 – un pas spre NORMALITATE! Viorel SCPRICARIU: ”UMF Iași s-a implicat, în lupta ÎMPOTRIVA virusului SARS-CoV-2

Maricel Popa a reușit să primească pachetul majoritar al firmei Autotransport SA, de la APAPS (Autoritatea pentru Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului).

Maricel Popa a mai condus și firma Mega Design SRL, în asociere cu Cristinel Ionel Badea, firma fiind în lichidare

Antrepriza de Lucrări Drumuri și Poduri Iași – ALDP este o altă ”poveste de faliment” din repertoriul lui Maricel Popa.

OMEGA-TEHNOTON ENERGETIC SRL, parte a grupului de firme OMEGA – TEHNOTON, a aparținut lui Maricel POPA, care a deținut cu 90% din acțiuni. 10% din acțiuni au aparținut firmei VITALEF SRL, parte a grupului OMEGA-TEHNOTON SRL condus de Maricel POPA.

În VITALEF SA, acționarul principal este MEDI PAC SRL, deținută în cote egale de POPA VLAD ANDREI și POPA LAURA DENISS, copiii actualului Președinte al Consiliului Județean și Președinte al PSD Iași. MEDI PAC SRL, este administrată de Mihaela POPA, soția lui Maricel POPA.

OMEGA-TEHNOTON ENERGETIC SRL, a fost falimentată înainte ca acesta să fie numit secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei.

Maricel Popa, omul pentru care niciun compromis nu este prea greu

Dispus la orice compromis pentru a nu-și pierde funcțiile de Președinte PSD Iași, respectiv de Președinte al Consiliului Județean,  Maricel Popa (fost secretar de stat în Ministerul Energiei, cu susținerea venită din partea lui Gheorghe Nichita) a ucis în fașă proiectele de dezvoltare locală și regională, fiindcă nu a fost auzit să ceară vreodată ceva  pentru Iași, ci a acceptat sume infime din bugetele și rectificările bugetare, spre satisfacția colegilor de partid care asigurau guvernarea României.

Citeste si   VIDEO l Fără PARADĂ militară și fără PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ la IAȘI

Așadar, având experiență în falimentarea firmelor, Maricel Popa a încercat rețeta și cu banii județului, pe care îi are în stăpânire. Evident, trecutul dubios de afacerist al lui Maricel Popa îl face foarte supus protectorilor săi de partid, fiindcă, o dată ”lăsat pe tușă”, ar fi prins de avalanșa multor anchete penale, de care, într-un fel sau altul, a scăpat.

O nouă idee de afaceri? Spitalul mobil cu buget la discreție de 17, 6 milioane de euro

Se spune că escrocii și hoții nu iau vacanță în vremea epidemiilor. Liderul PSD Iași Maricel Popa, șeful CJ Iași vrea să îmbrace în haine strălucitoare un proiect care are toate șansele să se nască mort: spitalul mobil Iași, care să trateze bolnavii infectați cu virusul Covid -19, din Moldova. În primul rând, până se vor găsi toate resursele, starea de urgență va fi ridicată, iar tratamentele în spitale vor fi în regim normal.

Citeste si   IAȘUL va avea un nou Institut REGIONAL de Boli Cardiovasculare la MIROSLAVA! Dan NIȚĂ: ”Acest OBIECTIV va genera INTERES”

Lui Maricel Popa îi lipsesc banii (Bacăul a întârziat să vină cu partea de finanțare de 4, 1 milioane euro), pe care i-a pus din bugetul CJ Iași, în timp ce Botoșani și Vaslui au declarat că nu au fonduri de alocat pentru a putea cofinanța proiectul cu 17, 6 milioane euro.

În timp ce Iașul va suporta 14, 4 milioane euro, Neamțul ar veni cu 3, 2 milioane euro

În plus, Maricel Popa nu a lămurit pe nimeni de unde va face rost de medici pentru acest spital, deoarece mulți medici au refuzat să meargă în focarele de Covid -19.

Așadar, 17, 6 milioane euro ar fi o sumă numai bună de căpușat de către Maricel Popa, fiindcă anul acesta este unul electoral, iar obrazul electoral cu cheltuială mare se ține.

Pe de altă parte, a fost realizat un inventar generos al problemelor tehnice pe care acest proiect le ridică, însă Maricel Popa a mers mai departe, neținând cont de acestea. Poate că o vor face procurorii DNA!

Tot pe masa acestora se pare că va ajunge și o serie de achiziții la suprapreț a unor roboți pentru spitalele din subordinea CJ Iași, livrate de o firmă care se pare că este apropiată de Președintele Maricel Popa.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ