Share

De ce apar condensul și igrasia în colțurile geamului termopan?

Iată cea mai bună explicație oferită de specialiști: Ferestrele noi, cu tâmplărie din PVC sunt mult mai etanșe față de ferestrele vechi, unde schimbul de aer avea loc între interior și exterior, în mod natural.

Partea bună cu acele ferestre de tip vechi este că încăperile se aeriseau imediat, iar pereții nu dezvoltau spori de mucegai. Partea mai puțin plăcută însă, este legată de încălzirea interioară a locuinței pe timpul anotimpului rece. Încăperile se încălzeau greu și nu rețineau căldura, ceea ce, trebuie să recunoaștem, nu se mai întâmplă decât avem ferestrele de tip termopan. Costurile cu încălzirea unei locuințe au scăzut astfel, considerabil.

Citeste si   ACUZAȚII de FURT la USR IAȘI! Nimeni nu s-ar fi AȘTEPTAT la un astfel de COMPORTAMENT din partea deputatului Cosette CHICHIRĂU

Cei care încă nu știu, trebuie să se conformeze regulilor de aerisire ale locuinței cu termopan. Astfel, ferestrele trebuie deschise mai mereu pentru a se face schimbul de aer dintre exterior și interior. Dacă ai văzut deja acele pete verzui sau negre ce se depun în colțul locuinței, înseamnă că aerisirea casei tale nu se face corespunzător. Mai mult, nu usca niciodată rufele pe calorifere!

Citeste si   Comuna TOMEȘTI va avea, până la sfârșitul anului 2021, DISPENSARE MEDICALE în toate localitățile

Cum poți îndepărta mucegaiul?

Din fericire, există o mulțime de soluții pentru a elimina acest intrus nedorit. Ne putem folosi de ingrediente aflate în propria bucătărie, dar și de soluțiile profesionale din comerț denumite special: antimucegai.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ