Share

    Mugur Cozmanciuc a declarat că Ansamblul Curtea Domnească, compus din Biserica Domnească, Turnul Clopotniţă, Beciul Domnesc, Ruinele Zidului de Incintă şi Muzeul Curţii Domneşti reprezintă unul dintre principalele atuuri prin care se poate aduce plus valoare turismului din judeţ.

„Piatra-Neamţ este o zonă turistică de interes naţional, statut ce ne conferă avantaje în atragerea de finanţări nerambursabile. Din păcate, această oportunitate nu a fost fructificată până în prezent. De asemenea, pe lângă acest avantaj, cred că includerea ansamblului Curtea Domnească în patrimoniul UNESCO va reprezenta un avantaj pentru tot judeţul Neamţ. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, mă voi asigura că demarăm acest proiect important. Credem că, în prezent, Curtea Domnească poate fi punct de atracţie în turismul internaţional, prin includerea sa în patrimoniul UNESCO”, a afirmat candidatul PNL la preşedinţia CJ Neamţ, potrivit comunicatului de presă.

Citeste si   CARACATIȚA de afaceri din spatele lui Maricel POPA! Cum își MASCHEAZĂ acționariatul (Ep. III)

Curtea Domnească de la Piatra-Neamţ, clasificată în Repertoriul arheologic naţional pe lista monumentelor istorice, a fost curte a domnitorilor Moldovei, până în secolul al XVII-lea.

Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț, a anunțat că se va implica în promovarea complexului arhitectural de la sfârşitul secolului al XV-lea.

„În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, voi face toate demersurile posibile pentru ca acest obiectiv deosebit de important pentru nemţeni şi pentru România să ajungă în atenţia lumii întregi, alături de alte centre istorice ale oraşelor, monumente arhitectonice deosebite, vestigii antice, monumente industriale, parcuri şi grădini, situri culturale şi opere de artă preistorice care aparţin Patrimoniului Mondial UNESCO. Este o procedură de durată, dar care, odată realizată, oficializează intrarea acestei valori româneşti în patrimoniul universal, acolo unde, de fapt, s-a aflat dintotdeauna”, a mai declarat Mugur Cozmanciuc.

Citeste si   PRINCIPIILE mai pot aștepta, VOTURILE contează! Cum explică Dan BARNA acceptarea TRASEIȘTILOR în USR

Preşedintele filialei PNL Neamţ a fost desemnat candidat al liberalilor la președinția Consiliului Județean Neamț pe 16 iulie.

Membru de 21 de ani al PNL, Mugur Cozmanciuc se află la al doilea mandat de deputat în Parlamentul României.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ