Share

Mugurel LAICU, fost director al Direcției Regionale de Drumuri şi Poduri și actual consilier local din partea PSD a declarat pe contul personal de Facebook că decizia Primăriei Iași de a achiziționa 21 de autobuze vechi, cu 400.000 de euro, este extrem de proastă și că va solicita să vadă NOTA DE FUNDAMENTARE care a condus la aprobarea acestei investiții.

”După cum ne informează STIREA DE IASI ( ziarul virtual de casa a lui Mihai Chirica) Companiei de Transport Public Iași (CTP), a luat decizia de a achiziționa 21 de autobuze vechi, cu 400.000 de euro, in opinia mea o decizie extrem de proastă și voi solicita sa văd NOTA DE FUNDAMENTARE care a condus la aprobarea acestei “investiții”.

In condițiile in care Iasul este cel mai poluat oraș din țară iar Agenţia pentru Protecţia Mediului ne transmite de ani de zile că flota învechită a companiei de transport, utilajele vechi ale Salubris, ale CITADIN, DSPM, sunt printre cei mai importanți factori poluanți din Iaşi, aceasta achiziție este curioasă și are același grad de sfidare a administrației Chirica cu, care eram obișnuiți din anii trecuți!”, a declarat Mugurel LAICU.

Totodată, Mugurel LAICU a mai declarat că nu înțelege de ce primarul municipiului Iași, Mihai CHIRICA, a preferat sau a acceptat să cumpere aceste cioarse poluante, pe care europenii le aruncă la fier vechi deoarece nu mai corespund normelor de poluare iar mentenanța lor e extrem de costisitoare si nu s-ar justifica!

”De ce Mihai Chirica care invoca pandemia ce ii bate la ușă a preferat sau a acceptat să cumpere aceste cioarse poluante, pe care europenii le aruncă la fier vechi deoarece nu mai corespund normelor de poluare iar mentenanța lor e extrem de costisitoare si nu s-ar justifica! Aceste cadavre energofage și poluante vor rămâne mulți ani în trafic generând poluare și costuri extrem de mari cu mentenanța!

Nu era mai bine sa închirieze( cu un caiet de sarcini făcut profesionist ) vehicule mai noi de la firme de transport locale, care ar fi avut personalul necesar, asigurau mentenanța și puteau fi folosite pe toată perioada pandemiei.

Era mult mai simplu și mai confortabil și economic iar Mihai Chirica ar fi putut rezolva rapid problema înghesuielii din mijloacele de transport, reducea la maxim mediul propice de răspândire a noului virus, și în același timp ajuta și firmele iesene dar și bugetul local la care se plăteau taxele și impozitele! Sunt curios dacă Primaria Iasi are un program clar, coerent de achiziție prin acest CTP – de autobuze nepoluante ( hybrid,electrice ) ?

Vreau sa știu exact care e orizontul de timp pana vor aparea mugurii transportului in comun nepoluant,c are sunt sursele de finanțare sau programele gândite pentru achiziții ???!!!”, a mai declarat Mugurel LAICU.

Mugurel LAICU a susținut că împreună cu noul PSD din CL IASI, va cere explicații pentru a vedea cine a făcut această strategie.

”Împreună cu noul PSD din CL IASI ca partid de opoziție , vom cere explicații sa vedem cine a făcut aceasta strategie,și care au fost studiile de oportunitate făcute astfel încât sa ajuns la aceasta achiziție extrem de curioasa ( ca să nu spun mai mult ) .

Aceste achiziții vor trebui de acum incolo sa fie extrem de transparente și sa aibă girul CL MUN IASI deoarece sunt bani publici in joc iar iesenii trebuie sa fie siguri ca sunt cheltuiți si in mod judicios și cu folos”, a mai declarat Mugurel LAICU.


Share
Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI și candidat la Senat: „MODERNIZAREA infrastructurii rutiere a fost o PRIORITATE pentru administrația SOCIAL-DEMOCRATĂ!”
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ